Κορωνοϊός - Μπολσονάρου: Δεν αποκλείεται να ζητήσουμε τη βοήθεια της Κίνας, έχουμε κοινά συμφέροντα

Στη Βραζιλία 11 άνθρωποι έχουν πεθάνει και 904 έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό - Ο γιος του Μπολσονάρου επέρριψε ευθύνες στο Πεκίνο για την υγειονομική κρίση

Βοήθεια από τον Κινέζο ομόλογό του σκέφτεται να ζητήσει, στο θέμα του κορωνοϊού, ο πρόεδρος της Βραζιλίας. Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μιλήσει με τον Σι Τζινπίνγκ και να ζητήσει την αποστολή ιατρικού εξοπλισμού για να ελέγξει την πανδημία, είτε αγοράζοντας τα όργανα αυτά, είτε με δανεισμό ή με δωρεά.

Κρατώντας αποστάσεις από τη διπλωματική κρίση που προκάλεσε ο γιος του, όταν επέρριψε ευθύνες στο Πεκίνο για την υγειονομική κρίση, ο Μπολσονάρου είπε ότι Κίνα και Βραζιλία έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα.

Επέμεινε όμως ότι δεν συζητά το ενδεχόμενο να κηρύξει τη χώρα σε «κατάσταση πολιορκίας» γιατί κάτι τέτοιο θα έσπερνε τον πανικό στους κατοίκους.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Λουίς Ενρίκε Μαντέτα δήλωνε ότι το σύστημα υγείας της χώρας έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την κρίση μόνο για 30 ημέρες.

Μέχρι σήμερα, 11 άνθρωποι έχουν πεθάνει και 904 έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στη Βραζιλία, τη χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Η Βραζιλία κλείνει τα σύνορα σε Ευρώπη, Αυστραλία και Ασία

Κορωνοϊός – Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου φέρεται θετικός στον Covid-19

Κορωνοϊός – Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου ανακοίνωσε ότι είναι αρνητικός στον Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr