Bρετανία: Ο Λίντσεϊ Χόιλ νέος πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων μετά τον κύριο «order»

Ο βουλευτής των Εργατικών εκλέχθηκε στην τέταρτη και τελική ψηφοφορία με 325 ψήφους - Ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων από το 2010 - Θα αναλάβει τώρα το ευαίσθητο έργο να συντονίσει τις συζητήσεις για το Brexit

O κύριος «order» έκλεισε την αυλαία της δεκαετούς θητείας του και η σκυτάλη δόθηκε, και επίσημα, στον Λίντσεϊ Χόιλ, ο οποίος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων. Ο διάδοχος του Τζον Μπέρκοου, βουλευτής των Εργατικών και αντιπρόεδρος της Βουλής, εκλέχθηκε στην τέταρτη και τελική ψηφοφορία με 325 ψήφους, επικρατώντας του Κρις Μπράιαντ που έλαβε 213 ψήφους.

Με ένα χιουμοριστικό σχόλιο ξεκίνησε την ομιλία του, με την νέα του ιδιότητα, ο Λίντσεϊ Χόιλ: «δεν θέλω χειροκροτήματα», είπε αστειευόμενες προς του βουλευτές που τον χειροκρότησαν μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. 

Ο κ. Χολ εξέφρασε την ελπίδα το Κοινοβούλιο «να γίνει σπουδαίο και αξιοσέβαστο, όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η θαμπάδα έχει φύγει». 

Μίλησε, ακόμη, για την κόρη του που αυτοκτόνησε το 2017: «λείπει, η κόρη μου, η Νάταλι. Μακάρι να ήταν εδώ. Σήμαινε τα πάντα για μένα».

Ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων από το 2010. Θα αναλάβει τώρα το ευαίσθητο έργο να συντονίσει τις συζητήσεις για το Brexit, σε ένα κοινοβούλιο η σύσταση του οποίου θα καθοριστεί από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

«Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Χόιλ. Στα προτερήματά του βρίσκονται η καλοσύνη και η κατανόηση», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής. 

«Θα χρειαστείτε μάτια και στην πλάτη», δήλωσε από την πλευρά του ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Οι αγορεύσεις του Μπέρκοου, έγραψαν τη δική τους ιστορία. Αλησμόνητο θα μείνει, δε, το βροντερό πρόσταγμά του «order» με το οποίο επανέφερε την τάξη στην κοινοβουλευτική αίθουσα.

Η προ ενός μηνός ανακοίνωση της παραίτησης του έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr