Τσαβούσογλου: Έχουμε ευθύνη μόνο για τους κρατούμενους τζιχαντιστές εντός της «ζώνης ασφαλείας»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η εισβολή της Τουρκίας δεν θα επεκταθεί πέραν των 30 χλμ στη βορειοανατολική Συρία

Η Τουρκία θα έχει ευθύνη μόνο για τους κρατούμενους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται εντός της «ζώνης ασφαλείας» που σκοπεύει να εγκαθιδρύσει η Άγκυρα στη Συρία, με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής της εισβολής, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι η Τουρκία θα ζητήσει από τις χώρες από τις οποίες οι φυλακισμένοι τζιχαντιστές προέρχονται,να τους επαναπατρίσει. Αν όχι, η Άγκυρα θα είναι υπεύθυνη να τους κάνει να λογοδοτήσουν.

Η εισβολή δεν θα επεκταθεί πέραν των 30 χιλιομέτρων

Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η εισβολή της Τουρκίας δεν θα επεκταθεί πέραν των 30 χιλιομέτρων στη βορειοανατολική Συρία.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Τσαβούσογλου επισήμανε πως η απειλή ασφαλείας, την οποία η Τουρκία λέει ότι αντιμετωπίζει από την παρουσία των Κούρδων μαχητών στα σύνορά της, θα εξαλειφθεί, εάν η περιοχή εκκαθαριστεί από τους αντάρτες.

«Όταν φθάσουμε σε βάθος 30 χλμ στη ζώνη ασφαλείας, η τρομοκρατία θα έχει εξαλειφθεί» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο πάνω από τη Συρία στο πλαίσιο της επιχείρησής της. «Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο» επισήμανε.

«Αυτός ο εναέριος χώρος δεν ανήκει στις ΗΠΑ. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγχουν αυτόν τον εναέριο χώρο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr