Τραμπ: Ματαίωσε ταξίδι στην Πολωνία εξαιτίας του τυφώνα Ντόριαν

Η πολιτεία της Φλόριντα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Στη θέση του Τραμπ θα μεταβεί στην Πολωνία ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στην Πολωνία, λόγω του τυφώνα Ντόριαν που πλησιάζει στη Φλόριντα.

Όπως ανέφερε ο Τραμπ, συνομίλησε για το θέμα αυτό με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα.

Στη θέση του θα μεταβεί στην Πολωνία ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η δική του επίσκεψη θα επαναπρογραμματιστεί για μια άλλη ημερομηνία.

Η πολιτεία της Φλόριντα κηρύχθηκε την Τετάρτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει της άφιξης του τυφώνα, προκειμένου να είναι «εντελώς προετοιμασμένη για τον Ντόρια», όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Ρον Ντε Σάντις, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες που ζουν σε παράκτιες περιοχές «να κάνουν προμήθειες τροφίμων, νερού και φαρμάκων για επτά ημέρες».

Σφοδρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από επικίνδυνους ανέμους έπληξαν το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο καταστράφηκε πριν από δύο χρόνια από τον τυφώνα Μαρία, όμως ο Ντόριαν έχει ήδη αρχίσει να απομακρύνεται από το νησί, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), το οποίο ήρε την προειδοποίηση για την περιοχή.

Η κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Γουάντα Βάσκες ανακοίνωσε ότι σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες, χαρακτηρίζοντας τον τυφώνα «πραγματική άσκηση» για να εκτιμηθεί η ικανότητα του νησιού να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστροφές.

Ο Ντόριαν, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα είναι πλέον τυφώνας κατηγορίας 1, στην πεντάβαθμη κλίμακα Saffir-Simpson. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενισχυθεί και να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις στην Καραϊβική, σύμφωνα με το NHC.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr