«Ένας αληθινός μύθος»: Ο Τραμπ τίμησε τον Τάιγκερ Γουντς με το «Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας»

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε υποσχεθεί αυτήν την τιμή στον κορυφαίο παίκτη του γκολφ όταν κέρδισε το Masters στις 14 Απριλίου

Όταν ο Τάιγκερ Γουντς κέρδισε το Masters στις 14 Απριλίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα του απονεμηθεί το «Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας» και κάλεσε τους συνεργάτες του να προγραμματίσουν το γεγονός το συντομότερο δυνατόν.

Αυτό συνέβη χθες. Σε μια τελετή στο Λευκό Οίκο, ο Τραμπ έκανε τον 43χρόνο Γουντς, τον τέταρτο και νεότερο επαγγελματία παίκτη του γκολφ που λαμβάνει την υψηλότερη πολιτική διάκριση, μετά από τους Άρνολντ Πάλμερ, Τζακ Νικλάους και Τσάρλι Σίφορντ.

Με 81 νίκες στο PGA Tour, ο Γουντς, είναι μόλις μία πίσω από το ρεκόρ όλων των εποχών του Σαμ Σνιντ και με 15 μεγάλες νίκες σε κορυφαία τουρνουά. Ακολουθεί μόνο τον Νικλάους, ο οποίος έχει 18.



Στην διάρκεια της τελετής στην οποία συμμετείχαν υψηλοί προσκεκλημένοι, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Γουντς «αληθινό μύθο».

«Είναι ένας σπουδαίος τύπος», δήλωσε ο Τραμπ. «Αυτός ενέπνευσε αμέτρητους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με το άθλημα του γκολφ, από κάθε υπόβαθρο. Ο Τάιγκερ Γουντς είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο της αμερικανικής αριστείας και της αφοσίωσης».

Ο Γουντς, που φορούσε ένα μπλε κοστούμι (όχι το πράσινο σακάκι του Masters), έφτασε στην τελετή συνοδευόμενος από τη μητέρα του Κουλτίντα, τα δύο παιδιά του, τον Σαμ και Τσάρλι, και τη φίλη του, την Έρικα Έρμαν.

Μιλώντας απευθείας στα αγαπημένα του πρόσωπα, ο Τάιγκερ Γουντς είπε: «Σταθήκατε πλάι μου στις καλές και άσχημες στιγμές, στα ψηλά και τα χαμηλά. Δεν θα ήμουνα εδώ χωρίς τη βοήθειά σας». Εσείς με βοηθήσατε τόσο πολύ στη ζωή μου. Έδωσα μάχη , προσπάθησα να επιστρέψω και να ξαναπαίξω σπουδαίο γκολφ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr