Η οικογένεια του Αμερικανού ιεραπόστολου συγχωρεί τη φυλή που τον σκότωσε

, η οικογένεια αναφέρει ότι ο Τζον  Άλεν Τσάου «αγαπούσε τον Θεό, τη ζωή, να βοηθά αυτούς που έχουν ανάγκη και δεν ένιωθε τίποτα άλλο, παρά μόνον αγάπη για τους Σεντινελέσε»

«Συγχωροχάρτι» έδωσε η οικογένεια του Αμερικανού ιεραπόστολου, Τζον Άλεν Τσάου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα βέλη των μελών μίας υπό εξαφάνιση φυλής στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας.

Σε ανακοίνωσή της, η οποία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οικογένεια αναφέρει ότι ο Τζον αγαπούσε τον Θεό, τη ζωή, να βοηθά αυτούς που έχουν ανάγκη και δεν ένιωθε τίποτα άλλο, παρά μόνον αγάπη για τους Σεντινελέσε».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

John Allen Chau

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Chau (@johnachau) στις



Ο Τσάου επιχείρησε να προσεγγίσει το νησί με κανό στις 16 Νοεμβρίου επιστρέφοντας με τραύματα από βέλη. Απτόητος, όμως, ο νεαρός ιεραπόστολος πήρε τη μοιραία απόφαση να επιστρέψει στο νησί μια ημέρα αργότερα χωρίς ποτέ να επιστρέψει. 

Οι αρχές της Ινδίας υποστηρίζουν ότι οι ψαράδες είδαν μέλη των Σεντινελέσε να σέρνουν τη σορό του Τσάου.

Παράλληλα, επτά άνθρωποι, οι οποίοι τον βοήθησαν να φτάσει στο Βόρειο Σεντινέλ, συνελήφθησαν.

Οι Σεντινελέσε τυγχάνουν ειδικής προστασίας από το ινδικό δίκαιο σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο τρόπος ζωής τους και να προστατευθούν από «μοντέρνες» ασθένειες, όπως η γρίπη και η ιλαρά, στις οποίες δεν έχουν ανοσία.

Ο πραγματικός αριθμός των Σεντινελέσε παραμένει μυστήριο καθώς μέχρι στιγμής η παρατήρησή τους γίνεται μόνο από απόσταση λόγω των κινδύνων όσων επιχειρούν να τους πλησιάσουν. Η τελευταία απογραφή των ινδικών αρχών, το 2011, έκανε λογο για μόλις 15 Σεντινελέσε.

Η Νορβηγίδα γενετιστής Έρικα Χάγκελμπεργκ έχει περιγράψει τους κατοίκους των νησιών της ευρύτερης περιοχής ως τους «πιο αινιγματικούς ανθρώπους στον πλανήτη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr