Η Ρωσία καταγγέλλει έξωθεν πιέσεις στην ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Ιντερπόλ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ασκήθηκαν έξωθεν πιέσεις για την εκλογή του Νοτιοκορεάτη Κιμ Τζονγξκ-γιανγκ – Η υποψηφιότητα του Ρώσου στρατηγού Αλεξάντερ Προκόπτσουκ είχε δημιουργήσει ανησυχίες στη Δύση 

Ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ιντερπόλ καταγγέλλει η Ρωσία, δια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου, στην ηγεσία της Ιντερπόλ εξελέγη ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Τζονγκ-γιανγκ, με διετή θητεία. Αντίπαλός του ήταν ο Ρώσος στρατηγός Αλεξάντερ Προκόπτσουκ, η υποψηφιότητα του οποίου είχε δημιουργήσει ανησυχίες στη Δύση για τον κίνδυνο να υπάρξει ανάμιξη του Κρεμλίνου στην εκλογή.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν εξελέγη ο υποψήφιος της Ρωσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν βλέπει παράγοντες που θα καθιστούσαν αθέμιτη την εκλογή.

«Είναι ασφαλώς κρίμα που δεν κέρδισε ο υποψήφιός μας. Όμως από μια άλλη πλευρά, αν δει κανείς με αμερόληπτο τρόπο τις δηλώσεις σειράς χωρών την παραμονή της ψηφοφορίας, είναι προφανές πως υπήρξαν ισχυρές πιέσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr