Φιλιππίνες: Η Ιμέλντα Μάρκος καταδικάστηκε για διαφθορά και κινδυνεύει με σύλληψη

Η πρώην πρώτη κυρία της χώρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για διαφθορά – Η ενοχή της αφορά σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές με ΜΚΟ με έδρα την Ελβετία 

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε η πρώην πρώτη κυρία των Φιλιππίνων, Ιμέλντα Μάρκος, καθώς κρίθηκε ένοχη για υπόθεση διαφθοράς, που αφορά σε παράνομες χρηματοοικονομικές συναλλαγές με ΜΚΟ με έδρα στην Ελβετία, ενώ υπηρετούσαν την κυβέρνηση του συζύγου της, κατά τις δεκαετίες 1970 και 1980.

Η διάσημη για τα 1.000 ζευγάρια παπούτσια της πρώην Πρώτη Κυρία είναι 89 ετών σήμερα και κρίθηκε ένοχη για παραβίαση της νομοθεσίας σε επτά περιπτώσεις. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση από έξι έως 11 έτη για κάθε περίπτωση.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να αναστείλει την κοινοβουλευτική ιδιότητα της Ιμέλντα Μάρκος, που είναι μέλος της βουλής.

Η Ιμέλντα Μάρκος δεν ήταν παρούσα στα δικαστήρια. Ωστόσο, εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή της. Η υπόθεση εκκρεμούσε για 27 χρόνια στα δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, η Ιμέλντα Μάρκος ετοιμάζεται να διεκδικήσει το αξίωμα του κυβερνήτη στις γενικές εκλογές του επόμενου χρόνου. Σύμφωνα με την εισαγγελία, θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα μέχρι να εξαντλήσει τη διαδικασία προσφυγής, ενώ της επιτρέπεται να ζητήσει την αποφυλάκισή της με εγγύηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr