Ινδονησία: Tο αδιαχώρητο στο αεροδρόμιο Παλού μετά το τσουνάμι

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να φύγουν από το μέρος και δεν μπορούν, τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο αεροδρόμιο λειτουργεί αποκλειστικά για ανθρωπιστικούς λόγους, δηλαδή ως καταφύγιο για τους τραυματίες

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνουν τα τελέυταία 24ωρα, οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες που βρίσκονται στην πόλη Παλού της Ινδονησίας, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ και το τσουνάμι που έπληξαν την περιοχή, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται στους 832, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 500, με την κυβέρνηση της χώρας να μην αποκλείει ότι οι νεκροί μπορεί να είναι χιλιάδες, ενώ 17.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Στην πόλη Παλού πολλά κτήρια έχουν πάθει σοβαρές ζημίες ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Ανάμεσά τους ένα μεγάλο τέμενος και ένα εμπορικό κέντρο.

Η μεγαλύτερη γέφυρα της πόλης δεν υπάρχει πια. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχει καταρρεύσει, ενώ το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει χάος, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να φύγουν από το μέρος και δεν μπορούν, τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο αεροδρόμιο λειτουργεί αποκλειστικά για ανθρωπιστικούς λόγους, δηλαδή ως καταφύγιο για τους τραυματίες.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το αεροδρόμιο Παλού είναι ακόμα κλειστό λόγω ρωγμών στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης και ζημιών στον πύργο ελέγχου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr