Τραμπ: Εξετάζονται πέντε τοποθεσίες για την συνάντηση με τον Κιμ

Ωστόσο σημείωσε ότι  η σύνοδος αυτή μπορεί και να μην πραγματοποιηθεί

Πέντε τοποθεσίες εξετάζονται για μια ιστορική σύνοδο κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που προβλέπεται να διεξαχθεί «στις αρχές Ιουνίου ή νωρίτερα», ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, ο Τραμπ επιδοκίμασε τις συνομιλίες μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας για «τον τερματισμό του πολέμου».

«Ξεκινήσαμε επίσης να συνομιλούμε απευθείας με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Τραμπ πλάι στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

«Είχαμε απευθείας συνομιλίες υψηλού επιπέδου, εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, με τη Βόρεια Κορέα. Και πραγματικά πιστεύω ότι αυτό επιτρέπει καλή θέληση και καλά πράγματα συμβαίνουν. Θα δούμε τι θα συμβεί, όπως πάντα λέγεται, θα δούμε τι θα συμβεί, επειδή στο τέλος είναι το τελικό αποτέλεσμα που μετρά, όχι το γεγονός ότι σκεφτόμαστε να διεξάγουμε μια συνάντηση ή να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση», τόνισε.

Οι συνομιλίες είναι μια πραγματική ευκαιρία να "λύσουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα", είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος. 
Ωστόσο, σημείωσε ότι είναι πιθανό αυτή να μην πραγματοποιηθεί.

Ο Άμπε δήλωσε ότι θαυμάζει το κουράγιο του Τραμπ να συμφωνήσει να διεξάγει μια σύνοδο κορυφής με τον Κιμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr