Βρετανία: Ο Σεργκέι Σκριπάλ «δεν νοσηλεύεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση»

Ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία – Οι γιατροί αποκάλυψαν ότι δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση

Βελτιώθηκε η υγεία του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, που δέχθηκε δολοφονική επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπουρι της Βρετανίας.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι γιατροί του νοσοκομείου του Σάλμσπουρι, όπου νοσηλεύεται, αποκάλυψαν ότι ο Σκριπάλ «ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία, βελτιώνεται ταχύτατα και δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση».

Λίγες μέρες νωρίτερα, οι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι βελτιώθηκε και η υγεία της κόρης του, Γιούλια, που βρισκόταν μαζί του.

Τι ανακοίνωσε η διευθύντρια του νοσοκομείου

Την ανακοίνωση έκανε η Δρ Κριστίν Μπλανσάρ, διευθύντρια του νοσοκομείου, που ενημέρωσε για την κατάσταση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

«Την περασμένη Πέμπτη σας ενημέρωσα ότι η κατάσταση της Γιούλια Σκριπάλ βελτιώθηκε και είναι σταθερή. Όπως η ίδια η Τζούλια λέει, οι δυνάμεις της αυξάνονται καθημερινά και μπορεί να αισιοδοξεί για την ημέρα που θα είναι αρκετά καλά για να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο», ανέφερε.

«Θέλω επίσης να σας ενημερώσω για την κατάσταση του πατέρα της, Σεργκέι Σκριπάλ. Ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία, βελτιώνεται ταχύτατα και δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση», υπογράμμισε.

Η είδηση για την υγεία του Σεργκέι Σκριπάλ έρχεται μία ημέρα μετά τη δήλωση που εξέδωσε η Γιούλια μέσω της Μετροπολιτικής αστυνομίας, στην οποία ανέφερε ότι καθημερινά γίνεται όλο και πιο δυνατή.

Σε ξεχωριστή τηλεφωνική επικοινωνία με την ξαδερφή της, Βικτόρια, που βρίσκεται στη Μόσχα, η Γιούλια ρωτήθηκε για την κατάσταση του πατέρα της. «Όλα είναι εντάξει, ξεκουράζεται τώρα, κοιμάται. Η υγεία όλων είναι εντάξει. Κανένας δεν έχει πάθει μη αναστρέψιμο (κακό)».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr