Slurp: Ένα πρόγραμμα φοιτητών στο Εδιμβούργο δίνει ελπίδα στους αστέγους

Φοιτητές του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου δημιούργησαν έναν οργανισμό με τη στήριξη της Ford – Στόχος είναι να προσφέρει αμειβόμενη εργασία και κατοικία 

Εργασία με αμοιβή και κατοικία φιλοδοξεί να προσφέρει στους αστέγους ένα πρόγραμμα που δημιούργησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στη Σκοτία, με τη στήριξη της Ford.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε καθώς όλο και περισσότερα άτομα αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης στέγης. Πέραν των αστέγων, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν άνθρωποι, νέοι στην ηλικία, που δεν διαθέτουν μόνιμη κατοικία και αναγκάζονται να κοιμούνται στο πάτωμα ή στις πολυθρόνες των φίλων τους, ως μια λύση από το να μην κοιμηθούν στο δρόμο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο στους αστέγους, όσο και στους «κρυφούς αστέγους». Οι δικαιούχοι του προγράμματος, σε συνεργασία με τους φοιτητές, ετοιμάζουν σπιτική σούπα. Στη συνέχεια, διαθέτουν τη σούπα στη φοιτητική εστεία, ενώ με τα κέρδη μπορούν να πληρώνουν έξοδα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Επίσης λαμβάνουν επίδομα, δωρεάν φαγητό και συστατική επιστολή για μελλοντικούς εργοδότες.

Το Slurp ήταν ανάμεσα στους νικητές του 2017 Ford College Community Challenge, όπου τμήμα της χορηγίας των 10.000 λιρών επενδύθηκε σε ποδήλατα μεταφορών. Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα του Slurp μπόρεσε να μεταφέρει την επιχείρησή της σε διαφορετικά σημεία της φοιτητικής εστίας και να διακινεί τις πωλήσεις υγιεινών πιάτων σούπας.

Ανάμεσα στους άλλους νικητές του Ford College Community Challenge είναι και το Townbee, μία πρωτοβουλία που βοηθά πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη να διατηρούν μελίσσια και να πουλάνε μέλι και το «Café Ohne Worte» που προσλαμβάνει, εκπαιδεύει και εξυπηρετεί άτομα με προβλήματα ακοής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr