Γερμανία: «Ναι» του SPD στις συνομιλίες με τη Χριστιανική Ένωση για κυβερνητικό συνασπισμό

Απερρίφθη η πρόταση που είχε υποβάλει η Νεολαία του κόμματος

Με πολύ μεγάλη πλειοψηφία το Συνέδριο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ενέκρινε πριν από λίγο την πρόταση του Προεδρείου του κόμματος για «συνομιλίες με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με ανοιχτή κατάληξη». 

Παράλληλα απερρίφθη η πρόταση που είχε υποβάλει η Νεολαία του κόμματος για αποκλεισμό εκ των προτέρων συμμετοχής του SPD σε μεγάλο συνασπισμό.

Μετά το «ναυάγιο» του κόμματος της Μέρκελ στις συζητήσεις με τους Πράσινους και το Δεξιούς, η μοναδική διαφαινόμενη λύση για τη δημιουργία κυβέρνηση συνασπισμού, είναι η επίτευξη συμφωνίας με τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς.

Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες μεταξύ Μέρκελ-Σουλτς, τότε η Γερμανία θα καταφύγει σε νέες εκλογές, παρατείνοντας την αγωνία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επανεξελέγη μς 81,9% ο Σουλτς

Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με ποσοστό 81,9% επανεξελέγη πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς από το τακτικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο. Ο κ. Σουλτς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Νωρίτερα οι σύνεδροι είχαν εγκρίνει με ευρεία πλειοψηφία την πρόταση του Προεδρείου του κόμματος για την διεξαγωγή συνομιλιών με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με «ανοιχτή έκβαση».