«Δικός μας», λένε ξανά οι τζιχαντιστές για τον μακελάρη του Λας Βέγκας

Η γερμανική εφημερίδα Bild έχει καταλήξει σε πέντε θεωρίες που θεωρεί ως επικρατέστερες για τα κίνητρα του Στίβεν Πάντοκ

Το  Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι ο μακελάρης του Λας Βέγκας, Στίβεν Πάντοκ, είναι στρατιώτης της τρομοκρατικής οργάνωσης
.

Στο εβδομαδιαίο newsletter της, η οργάνωση «al Naba» διευκρινίζει πως ο Πάντοκ είχε ριζοσπαστικοποιηθεί πριν από έξι μήνες.

   
«Η επίθεση στο Λας Βέγκας διαπράχθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος τη διέπραξε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετήσουμε κράτη του συνασπισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που αναφέρεται στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή.

«Ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από λίγους μήνες» προσθέτει το Amaq. 

Το newsletter του Ισλαμικού Κράτους διανέμεται σε εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, όπως και μέσω του Telegram.


Tην ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα «Bild» έχει καταλήξει σε πέντε θεωρίες που θεωρεί ως επικρατέστερες για τα κίνητρα του Στίβεν Πάντοκ. 

1.Ήταν ισλαμιστής τρομοκράτης


Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σχεδόν σε 60 ανθρώπους.Και μάλιστα έσπευσε να διευκρινίσει πως πρόκειται για δικό της άνθρωπο.  

 2. Είχε ψυχολογικά προβλήματα


Υπάρχουν στοιχεία ότι είχε καταναλώσει ψυχοφάρμακα προτού σκοτώσει εν ψυχρώ αθώους πολίτες.  

3.Ήταν ακροαριστερός 


Υπήρξαν αναφορές σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι ήταν πολέμιος του Ντόναλντ Τραμπ κι ότι παίρνοντας το όπλα τους, ήθελε να εξοντώσει υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου.  

 4. Ήθελε απλά να σκοτώσει 


Ο Στίβεν Πάντοκ ήταν κυνηγός και είχε εμμονή με τα όπλα.Το σπίτι του είχε μετατραπεί σε οπλοστάσιο.  

5. Είχε χρέη από τζόγο και βρισκόταν σε αδιέξοδο


Έπαιζε μία περιουσία στα καζίνο του Λας Βέγκας. Υπήρξαν πληροφορίες ότι μπορεί να χρώσταγε πολλά χρήματα.