«Εξοργιστική, αδικαιολόγητη και παράνομη» η έρευνα εις βάρος του Τραμπ, λέει ο δικηγόρος του

Η Washington Post αποκάλυψε πως ο αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται ο ίδιος στο επίκεντρο έρευνας για πιθανή παρακώλυση της δικαιοσύνης

«Εξοργιστική, αδικαιολόγητη και παράνομη» χαρακτήρισε μια πιθανή έρευνα εις βάρος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
, ο Μαρκ Καράλο, εκπρόσωπος του δικηγόρου του Μαρκ Κάσοβιτς, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Washington Post, χωρίς πάντως να διαψεύσει το δημοσίευμα. 

Στην χθεσινή της έκδοση, η εφημερίδα είχε εκτενές ρεπορτάζ που υποστήριζε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διερευνάται από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μόλλερ για πιθανή παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Ο Μόλερ είναι ο εισαγγελέας που διερευνά την φερόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και την πιθανή συμπαιγνία της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ. Ο πρώην διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ εξέφρασε την πεποίθηση στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα ότι απολύθηκε από τον Τραμπ γιατί ο πρόεδρος ήθελε να υπονομεύσει την έρευνα του FBI για το ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές.

Επικαλούμενη πέντε άτομα εν γνώσει του θέματος που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας, η Ουάσιγκτον Ποστ ανέφερε ότι ο Νταν Κόατς, επικεφαλής της αμερικανικής πληροφόρησης, ο Μάικ Ρότζερς, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), και ο Ρίτσαρντ Λέτζετ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής της NSA είχαν συμφωνήσει να μιλήσουν σε ανακριτές του Μόλερ, ίσως και αυτή την εβδομάδα.

Η Post αναφέρει ακόμα πως η διερεύνηση του Τραμπ για πιθανή παρακώλυση δικαιοσύνης ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά την απόλυση του Κόμεϊ στις 9 Μαΐου. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr