Οι νέες αποκαλύψεις για το «PenelopeGate»... λυγίζουν τον Φιγιόν

Πάνω από 800.000 φέρεται να εισέπραξε η σύζυγός του, σύμφωνα με γαλλικό δημοσίευμα

Μπορεί να δέχεται πανταχόθεν πυρά και να απειλείται η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας με αφορμή το πολύκροτο σκάνδαλο «PenelopeGate», όμως ο Φρανσουά Φιγιόν όχι μόνο δεν το βάζει κάτω αλλά τείνει χείρα φιλίας στον πολιτικό του αντίπαλο και ανεξάρτητο υποψήφιο, Εμάνουελ Μακρόν. 
   
Ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων δήλωσε σήμερα πως, αν εκλεγεί πρόεδρος της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας, θα εντάξει στην κυβέρνησή του τον πρώην υπουργό Οικονομίας,  Εμανουέλ Μακρόν. 
 

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Canard Enchaine αποκαλύπτει τις πραγματικές, όπως ισχυρίζεται, διαστάσεις του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται η σύζυγός του, Πενελόπ Φιγιόν.

Μετά την έρευνα των αρχών που βρίσκεται σε εξέλιξη, η εφημερίδα υποστηρίζει πως η σύζυγός του έλαβε συνολικά πάνω από 800.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και του διαδόχου του Μαρκ Ζουλό, το διάστημα μεταξύ 1988 και 1990, επίσης το διάστημα 1998 έως 2007 και στη συνέχεια από το 2012 έως το 2013.

Για την γαλλική εφημερίδα, η madame Φιγιόν έλαβε αυτά τα χρήματα χωρίς ουδέποτε να εργαστεί για αυτούς τους δύο. Εκτός από την σύζυγό του, ο Φιγιόν πλήρωνε και δύο από τα πέντε συνολικά παιδιά του, επίσης ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς με την ιδιότητα των δικηγόρων, το διάστημα 2005- 2007 ενώ και η κόρη του αλλά και ο γιος του εκείνη την περίοδο δεν είχαν ολοκληρώσει ακόμη τις σπουδές τους.
 
Οι νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την έφοδο ερευνητών στο γραφείο του Φιγιόν στο γαλλικό κοινοβούλιο και την κατάσχεση εγγράφων σχετικά με την υπόθεση.
 
«Η χρυσή οικογένεια Φιγιόν» είναι το βασικό θέμα της εφημερίδας Liberation που επισημαίνει ότι, η σύζυγος και δύο από τα πέντε παιδιά του λάμβαναν αμοιβή
ως κοινοβουλευτικοί βοηθοί του Φρανσουά...  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr