Το «Charlie Hebdo» κυκλοφορεί για πρώτη φορά στη Γερμανία

Η γερμανική εκδοχή του γαλλικού σατιρικού περιοδικού θα κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου

Ήταν γνωστό για τα ανατρεπτικά, αντισυστημικά και εν πολλοίς προκλητικά πρωτοσέλιδά του και τα θέματα που παρουσίαζε. Έγινε «μύθος» μετά την επίθεση που δέχτηκε στα γραφεία του από τζιχαντιστές, τον Ιανουάριο του 2015. Το σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» γιγαντώθηκε και από την 1η Δεκεμβρίου θα κυκλοφορεί και στη Γερμανία, παριουσιάζοντας τη γερμανική εκδοχή των θεμάτων του.

Ο εκπρόσωπος της εκδοτικής εταιρείας δήλωσε την Τετάρτη (23/11), ότι το πασίγνωστο σατιρικό περιοδικό, με τις προκλητικές καρικαρτούρες του στα σκίτσα που παρουσιάζουν την ανατρεπτική άποψη της επικαιρότητας, θα επεκταθεί στη γερμανική αγορά, την οποία οι μέτοχοι θεωρούν ότι έχει μεγάλες προοπτικές.

Το πρώτο τεύχος θα είναι η απόλυτη μετάφραση του γαλλικού περιοδικού. Στην πορεία, όμως, θα προσαρμοστεί απόλυτα στις γερμανικές ανάγκες και στην τοπική επικαιρότητα. Μία ακόμη απόφαση των μετόχων, είναι να βγαίνει μέρος της ύλης στην αγγλική γλώσσα, στο διαδίκτυο, στο site του περιοδικού.

Προς το παρόν δεν θα ανοίξει γραφεία στη Γερμανία. Όλη η δουλειά θα γίνεται στο Παρίσι. Το «Charlie Hebdo» πουλά περίπου 60.000 φύλλα τη βδομάδα στη Γαλλία και έχει άλλους 50.000 συνδρομητές. Στη Γερμανία αναμένεται να σταλούν 70.000 αντίγραφα και στην πορεία, ανάλογα με τις πωλήσεις, να οριστεί το τιράζ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr