Πορτογαλία: Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε 20 νεοναζί για εγκλήματα μίσους

Οι συλληφθέντες φέρονται να επιτέθηκαν σε αντιφασιστικό γκρουπ τον Σεπτέμβριο του 2015 - Φόνοι και βιασμοί το γενικότερο κατηγορητήριο

Μεγάλη επιχείρηση, η οποία κατέληξε με τη σύλληψη 20 νεοναζί που κρίθηκαν ύποπτοι για σωρεία εγκλημάτων μίσους, έλαβε χώρα την Τρίτη στην Πορτογαλία, από τις δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής.

Ο γενικός επιθεωρητής της Λισαβόνας δήλωσε ότι άπαντες οι συλληφθέντες είναι μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Hammerskin Nation, ο οποία αποτελεί παρακλάδι των ομώνυμων ομάδων σκίνχεντ στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Ντάλας. «Στη χώρα μας τρέφουν μίσος, εκτός πολλών άλλων ακόμα, για τις εθνικές μειονότητες που υπάρχουν και εξελίσσονται», δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής.

Τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται οι συλληφθέντες έλαβαν χώρα το διάστημα από το 2013 έως το 2015. Ένα από αυτά αφορά το φόνο ενός ανθρώπου, ενώ στο κατηγορητήριο υπάρχουν υποθέσεις ακόμη και σεξουαλικής βίας.

Οι 20 που συνελήφθησαν φέρονται να είχαν επιτεθεί σε ένα αντιφασιστικό γκρουπ τον Σεπτέμβριο του 2015. Η επιχείρηση που έλαβε χώρα, ήταν η μεγαλύτερη μετά το 2007, όταν η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 30 ακροδεξιών, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο αρχηγό τους, Μάριο Μασάντο, που καταδικάστηκε το 2010 σε φυλάκιση 7 ετών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr