Σε κρίση η Νότια Κορέα: Δεκάδες χιλιάδες πολίτες ζητούν από τον πρόεδρο να παραιτηθεί

Μεγάλη διαδήλωση στη Σεούλ από απλούς πολίτες, συνταξιούχους και εργατικά κινήματα

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Σεούλ, απαιτώντας από τον πρόεδρο Park Geun-hye να παραιτηθεί, μετά την παραδοχή του για συμμετοχή σε μεγάλο σκάνδαλο.

Οι Κορεάτες πλημμύρισαν τους δρόμους της ασιατικής μεγαλούπολης, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του προέδρου και των συνεργατών του. Στην μεγάλη διαδήλωση συμμετείχαν μέλη πολλών εργατικών κινημάτων και απλοί πολίτες απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Είναι η δεύτερη μέρα των κινητοποιήσεων, καθώς ανάλογη συγκέντρωση είχε πραγματοποιηθεί και το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο, πολλοί εξέφρασαν τη λύπη τους, καθώς στις κινητοποιήσεις δεν συμμετείχαν τα μαθητικά και φοιτητικά κινήματα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr