Υιοθέτησε κακοποιημένο σκυλάκι από την Κρήτη και το πήρε μαζί της στην... Ολλανδία

Μάθημα ανθρωπιάς από νεαρή τουρίστρια - Δείτε συγκινητικές φωτογραφίες

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διακοπών της στην Κρήτη και ενώ η Kiara Ijzendoorn οδηγούσε με τους δικούς της σε έναν δρόμο του νησιού, το βλέμμα της τράβηξε ένα σκυλάκι το οποίο ήταν ξαπλωμένο στην άσφαλτο. Η νεαρή Ολλανδή τουρίστρια κατάλαβε αμέσως ότι κάτι πήγαινε στραβά με το άτυχο πλασματάκι, αφού φαινόταν ανήμπορο να κουνηθεί.

«Το πόδι του ήταν τελείως παράλυτο. Είχε ένα μεγάλο εξόγκωμα στη ράχη και στο σημείο που είχε σπάσει την σπονδυλική του στήλη»
, είπε η Ijzendoorn στον ιστότοπο The Dodo. 

Όπως έμαθε αργότερα, ο σκύλος είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του και ζούσε τελείως μόνος σε ένα κοντινό, έρημο αγρόκτημα.

Η Ijzendoorn άρχισε να επισκέπτεται το σκυλάκι στο αγρόκτημα, και παρά τον πόνο που το βασάνιζε, εκείνο έκανε «χαρούλες» κάθε φορά που την έβλεπε. 

Η Ijzendoorn «ερωτεύτηκε» το γλυκό σκυλάκι και αποφάσισε να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα. Το πήρε μαζί της σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων, όπου το εξέτασε κτηνίατρος, και το υιοθέτησε επίσημα, δίνοντάς του το όνομα «Φως», ίσως ως υπόσχεση για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Όπως της είπε ο κτηνίατρος, το άτυχο σκυλάκι είχε πιθανότατα πέσει θύμα κακοποίησης. Ωστόσο τα βάσανά του σύντομα θα ανήκαν στο παρελθόν, αφού η Ijzendoorn και η οικογένειά της αποφάσισαν να επιστρέψουν Ολλανδία έχοντας στις αποσκευές τους - εκτός από σουβενίρ - το καινούργιο τους λατρεμένο κατοικίδιο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Βored Panda, παρόλο που το «Φως» φοβάται ακόμα τους ηλικιωμένους άνδρες και τις γάτες, σήμερα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα και αναρρώνει από την κακοποίηση που υπέστη. Η Ijzendoorn έχει έναν καινούργιο «κολλητό» και το «Φως»... λάμπει πλέον από ευτυχία.

Δείτε συγκινητικές φωτογραφίες 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr