Πιθανή συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε νωρίτερα πως θα θέσει συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση τον Φεβρουάριο, στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών

Τις επόμενες εβδομάδες είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάνω στις προτάσεις της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, υποστήριξε διαπραγματευτής των Βρετανών, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε νωρίτερα πως θα θέσει συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση τον Φεβρουάριο, στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Αν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, είναι πολύ πιθανό να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος για την ένταξη της Αγγλίας ως μέλος της Ένωσης το 2016, παρ' ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί για το 2017.

Όπως τονίζεται στα διεθνή ΜΜΕ, ο Ντέιβιντ Κάμερον προσπαθεί να διαπραγματευτεί τους καλύτερους όρους για τη χώρα του. Οι διαπραγματεύσεις έχουν επικεντρωθεί στην οικονομική διακυβέρνηση, στην κυριαρχία, την ανταγωνιστικότητα και την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr