Απίστευτη εκμετάλλευση των μεταναστών από τους Ούγγρους οδηγούς ταξί

Η απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τα σύνορα με την Αυστρία, ανοίγει ένα ακόμα χώρο εκμετάλλευσης των μεταναστών, με τους Ούγγρους οδηγούς ταξί να παίρνουν 1.000 ευρώ για να μεταφέρουν τους μετανάστες στην Γερμανία μέσα από όμορες χώρες

Για τους μετανάστες, το μακρύ ταξίδι από τις χώρες τους προς την Γερμανία, δεν είναι μόνο απλά ένας μακρύς δρόμος προς την επιβίωση. Είναι παράλληλα και ένα «εκπαιδευτικό» ταξίδι στην πιο άγρια μορφή του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάτι που συμβαίνει και σε έναν ακόμα σταθμό της πορείας τους, στην Ουγγαρία.

Μετά λοιπόν την απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τα σύνορα, οι Ούγγροι οδηγοί ταξί ήρθαν να καλύψουν τα κενά... πολιτικής που αφήνει η απόφαση της Μέρκελ και οι λεονταρισμοί του πρωθυπουργού τους Όρμπαν.

Και να αποφασίσουν να πάρουν την κατάσταση (και τα χρήματα των μεταναστών) στα χέρια τους, δημιουργώντας πάνω στο δίπολο «ζήτηση-προσφορά» μια νέα υπηρεσία. Την παράκαμψη δηλαδή των συνόρων με την Αυστρία, και την προώθηση των μεταναστών μέσω άλλων οδών, της Σλοβακίας και της Τσεχίας!

Σύμφωνα με αναφορές από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, η ταρίφα για μεταφορά μεταναστών από την πόλη Rozke στα σύνορα με την Σερβία, μέχρι το Μόναχο είναι γύρω στα 1000 ευρώ περνώντας μέσα από τις δυο πραναφερθείσες χώρες. Αν ο μετανάστης έχει ξεμείνει από χρήματα, το ταξίδι μέχρι την Βουδαπέστη θα του κοστίσει περί τα 200 ευρώ. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αυτές τις ημέρες στην συγκεκριμένη πόλη έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες ταξί από την Βουδαπέστη, τα οποία κάνουν χρυσές δουλειές με τους ταλαιπωρημένους μετανάστες που βιάζονται πλέον να προλάβουν να φθάσουν στην Γερμανία, καθώς δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνουν χρήση και των δωρεάν λεωφορείων που διαθέτει η Ουγγαρία, αφού εκτός του ότι είναι λίγα, συνήθως έχουν προτεραιότητα σ' αυτά τα γυναικόπαιδα και οι οικογένειες.

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία της χώρας υποστηρίζει ότι η μεταφορά των μεταναστών (και δη αυτών χωρίς χαρτιά) είναι παράνομη, όπως φαίνεται όλοι κάνουν τα στραβά μάτια σ' αυτήν την ειδική επιχείρηση. Προφανώς με το ανάλογο αντίτιμο και προς την δική τους πλευρά, καθώς «είναι πολλά τα λεφτά» για να αφεθούν στους πολιτικούς και τις αποφάσεις των Βρυξελλών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr