Ιταλία: Επιδεινώνεται η κατάσταση του νοσηλευτή με Έμπολα

Ο 37χρονος εμφανίζει σοβαρά προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα - Του χορηγείται και δεύτερη φαρμακευτική πειραματική αγωγή

Επιδεινώθηκε η κατάσταση του Ιταλού νοσηλευτή από την Σαρδηνία που προσεβλήθη από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα ενώ εργαζόταν στην Σιέρα Λεόνε ως μέλος της ιατρικής ομάδας της ανθρωπιστικής οργάνωσης Emergency.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Stampa ο 37χρονος άνδρας που παραμένει σε ειδικά πτέρυγα στο νοσοκομείο Σπαλαντζάνι της Ρώμης, εμφάνιζε σοβαρά συμπτώματα στο γαστρεντερικό σύστημα, ενώ παραμένει σε εμπύρετη κατάσταση.

Παρ’όλα αυτά, επικοινωνεί με το ιατρικό προσωπικό και είναι συνεργάσιμος, ενώ ακολουθεί παρεντερική σίτιση.

Στο μεταξύ, παράλληλα με την εγκεκριμένη από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ιταλίας, φαρμακευτική αγωγή, του χορηγείται και δεύτερη πειραματική αγωγή.

Νωρίτερα, η υπουργός Υγείας, Μπεατρίτσε Λορεντζίν, επισήμανε πως δεν υπάρχει κίνδυνος ευρύτερης μετάδοσης του ιού καθώς ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο από τον ίδιο και στη συνέχεια από τις ιατρικές δομές.

«Όταν ο νοσηλευτής έφτασε στην Ιταλία ο ιός δεν είχε εκδηλωθεί. Τα συμπτώματα εντοπίστηκαν στην Σαρδηνία και αμέσως τέθηκε σε απομόνωση και έπειτα νοσηλεύτηκε», διευκρίνισε η υπουργός.

Την ίδια ώρα, σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί τρεις άνθρωποι με τους οποίους είχε επαφή ο 37χρονος πριν εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα.

Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας επέστρεψε στην Ιταλία στις 7 Μαΐου και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα τρεις ημέρες αργότερα, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές και να μεταβεί σε νοσοκομείο της πόλης Σάσαρι πριν μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr