Κέρι: Ολονύχτιες συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα

Τουλάχιστον ως το πρωί της Πέμπτης θα παραμείνει στη Λωζάννη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών 

Τουλάχιστον ως το πρωί της Πέμπτης θα παραμείνει στη Λωζάννη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός του Μαρί Χαρφ.

«Εξακολουθούμε να σημειώνουμε προόδους, όμως δεν έχουμε καταλήξει σε μια πολιτική συμφωνία», είπε η Χαρφ. «Γι' αυτό ο υπουργός Κέρι θα παραμείνει στη Λωζάννη τουλάχιστον ως την Πέμπτη το πρωί για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ προέτρεψε σήμερα την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) να «αδράξει τη στιγμή» για να επιτευχθεί μια συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, επισημαίνοντας ότι αυτή η ευκαιρία ενδέχεται να μην επαναληφθεί ποτέ.

«Οι φίλοι μας πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να συζητήσουν με το Ιράν στη βάση του σεβασμού ή θέλουν να συνεχίσουν (να διαπραγματεύονται) στη βάση της άσκησης πιέσεων» συνέχισε ο ίδιος, καλώντας τις μεγάλες δυνάμεις να «επιλέξουν μια νέο οδό ενώπιον του ιρανικού λαού».

«Επί πολλών θεμάτων, βρήκαμε λύσεις, όμως υπάρχουν πολυάριθμα σημεία στα οποία υπάρχουν διακυμάνσεις... Συζητάμε ταυτόχρονα με 6 χώρες που έχουν διαφορετικά συμφέροντα, διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία, υπάρχουν αρκετές φορές (ανάμεσά τους) διαφορές απόψεων» τόνισε ο Ζαρίφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr