Οταν ο Πούτιν έριξε ξυλιές στον πισινό του Ομπάμα!

«Στοχευμένες κυρώσεις», γράφει η λεζάντα στην κάτω πλευρά του σκίτσου εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Ρώσος πρόεδρος σηκώνει... χέρι στον Αμερικανό ομόλογό του

O Bλαντιμίρ Πούτιν ρίχνει ξύλο στον Μπαράκ Ομπάμα... Ο ισχυρός άντρας του Κρεμλίνου για μία ακόμη φορά γίνεται αντικείμενο τέχνης, ξαφνιάζοντας αυτή τη φορά το κοινό με τις ξυλιές που ρίχνει στα οπίσθια του Αμερικανού προέδρου. 

Ο Πούτιν δείχνει να το ευχαριστιέται- αν κρίνουμε από το χαμόγελό του-, ενώ, ο Ομπάμα δυσανασχετεί με την τιμωρία. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε την τιμητική του σε έκθεση ζωγραφικής στη Μόσχα, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την Παρασκευή. 

Σχεδόν σε όλα τα σκίτσα πρωταγωνιστής είναι ο Ρώσος πρόεδρος, όμως, στο επίμαχο σκίτσο, ο Πούτιν κάνει την... διαφορά καθώς εμφανίζεται να κτυπά την οπίσθια πλευρά του ένοικου του Λευκού Οίκου. Ο Ομπάμα, που κάθεται στα πόδια του Ρώσου προέδρου, είναι ντυμένος με τη στολή του μαθητή. 

«Για τους σκιτσογράφους, ο Πούτιν είναι ένα δώρο», εξηγεί ο σκιτσογράφος, Μπάρι Μπλιτ, προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη έκθεση, υπό τον τίτλο: «Οχι φίλτρα», έχει ήδη τεράστια ανταπόκριση από το κοινό. 

Στην έκθεση, συνολικά 100 σκιτσογράφοι απεικονίζουν τα έργα τους. Κεντρικός πρωταγωνιστής των περισσότερων έργων ήταν ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος απεικονίζεται ως ισχυρός άνδρας. 
Στο πιο ενδιαφέρον σκίτσο της έκθεσης, ο υπότιτλος είναι ενδεικτικός: «Στοχευμένες κυρώσεις», γράφει η λεζάντα στην κάτω πλευρά του σκίτσου εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Πούτιν σηκώνει... χέρι στον Ομπάμα. 

Οι κυρώσεις που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στην Μόσχα για τα επεκτατικά σχέδια της ρωσικής κυβέρνησης στην Ουκρανία αλλά και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, έχουν προκαλέσει την οργή του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του τιμωρού. 

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε σε βάρος της Μόσχας έχουν καταφέρει, μέχρι στιγμής, σοβαρό πλήγμα στη ρωσική οικονομία με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου να παίρνει την εκδίκησή του σηκώνοντας το χέρι του στον Αμερικανό πρόεδρο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr