Μπουρκίνα Φάσο: Εξαγριωμένοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο κοινοβούλιο

Σύμφωνα με το BBC οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά επίσης στο δημαρχείο και στο κτήριο του κυβερνώντος κόμματος - Τουλάχιστον πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές αντιτίθενται σε νέα προσπάθεια παραμονής του πρώην δικτάτορα Κομπαορέ, στην εξουσία.



Ο Μπλαιζ Κομπαορέ κατέλαβε την εξουσία, με πραξικόπημα το 1987. Έκτοτε έχει κερδίσει, με αμφισβητούμενο τρόπο, τέσσερις εκλογικές διαδικασίες. Όντας στην εξουσία για 27 χρόνια, ο πρόεδρος Κομπαορέ, εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια συνταγματική τροποποίηση που θα του επιτρέψει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.



Αυτό εξόργισε τον κόσμο, που βγήκε στο δρόμο διαδηλώνοντας και κατέκλυσε το κοινοβούλιο. Ο στρατός άνοιξε πυρ σε μια προσπάθεια να διαλύσει το πλήθος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου, καθώς η αστυνομία υποχώρησε, όταν οι συγκεντρωμένοι έκαναν έφοδο στο κτήριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρά αστυνομικών, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε σε διάλογο όλες τις πλευρές και ζήτησε την επαναφορά της ηρεμίας στην περιοχή.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr