Τουρκία: Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι

Οι επιχειρήσεις άντλησης των υδάτων συνεχίζονται, όμως οι δύτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να φθάσουν σε μεγάλο βάθος

Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 18 ανθρακωρύχοι που παγιδεύτηκαν σε μεγάλο βάθος στις στοές ενός ανθρακωρυχείου στη νότια Τουρκία, χθες, Τρίτη.

Ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ είπε σε δημοσιογράφους ότι οι επιχειρήσεις άντλησης των υδάτων συνεχίζονται, όμως οι δύτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να φθάσουν σε μεγάλο βάθος στη στοά που έχει πλημμυρίσει, εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε πέντε μήνες μετά την φονικότερη τραγωδία σε ορυχείο στην Τουρκία, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 301 ανθρώπων την 13η Μαΐου έπειτα από μία έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση ενός ανθρακωρυχείου στη Σόμα.



Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, που ματαίωσαν μέρος των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923, αναμένεται αργότερα να μεταβούν στο σημείο.

«Οι προσδοκίες μας και οι ελπίδες μας εξακολουθούν να υφίστανται. Οι φίλοι μας και οι υπουργοί μας συνεχίζουν τις εργασίες τους και τις προσπάθειές τους», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Γιλντίζ, τη στιγμή του δυστυχήματος 34 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν μέσα στη στοά, που βρίσκεται σε βάθος 300 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, όμως 16 εξ αυτών πρόλαβαν να βγουν έξω προτού το νερό εισβάλλει.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr