Ο Warren Buffett έχασε 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο μέρες!

Αν η εβδομάδα σας έχει πάει άσχημα ίσως να σας παρηγορήσει ότι ο κύριος Buffet έχασε 2 δισ. μέσα σε 48 ώρες

Μην ξεχνάμε ότι η εταιρία του, Berkshire Hathaway, είναι από τους κύριους μετόχους της Coca Cola και του IBΜ και αμφότερες οι μετοχές πήραν την κατιούσα μέσα στη εβδομάδα.

Δέχτηκε πλήγμα ενός δισ. δολαρίων από την Coca Cola και το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι της εταιρίας του είπαν πως τα δεδομένα δεν αναμένεται να βελτιωθούν ούτε μέσα στο 2015. Ο Buffet είναι κάτοχος 400 εκατ. μετοχών της Cola και ο γιος του, Howard, κάθεται σε περίοπτη θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας-κολοσσού.

Ο πόνος για το σύγχρονο Μίδα ξεκίνησε από τη Δευτέρα, όταν τα κέρδη του IΒΜ βυθίστηκαν κατά 1,3 δισ. Η εταιρία ψάχνει τον τρόπο να κάνει επανεκκίνηση ύστερα από σειρά οδυνηρών απωλειών.

Ο Buffet φέτος έχει δημιουργήσει πολλά πρωτοσέλιδα για τις απώλειες του, καθώς και η αλυσίδα super market «Tesco», της οποίας είναι μέτοχος, σημείωσε μείωση κατά 47% μέσα στο 2014.

Φυσικά, ο Buffet δεν έγινε ξαφνικά φτωχός άνθρωπος επειδή οι εταιρίες IBΜ και Coke δεν πάνε καλά αυτή τη στιγμή. Ο ίδιος δε φαίνεται να πτοείται και προχωρά σε γενναίες αγορές. Την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε: «Όσο οι μετοχές πέφτουν τόσο θα συνεχίσω να αγοράζω».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr