Συρία: Αποσύρονται οι τζιχαντιστές από το Κομπάνι

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today που επικαλείται πληροφορίες από Κούρδους μαχητές

 


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today που επικαλείται πληροφορίες από Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρονται από το Κομπάνι της Συρίας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, διοικητής των Πεσμεργκά δήλωσε ότι μεγάλος αριθμός εξτρεμιστών αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας έπειτα από εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τον διοικητή οι Πεσμεργκά «καθαρίζουν την περιοχή», ενώ αναφέρεται πως οι φανατικοί ισλαμιστές άφησαν πίσω τους καμικάζι που κρύβονται σε συντρίμμια σε όλη την πόλη.

«Ακούμε ακόμα πυροβολισμούς και εκρήξεις από το Κομπάνι», ανέφερε ο ανταποκριτής του δικτύου, Μουράντ Γκαζντιέφ που βρίσκεται σε σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Παρόλα αυτά καμία επίσημη ανακοίνωση από τους Πεσμεργκά δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, τη στιγμή που πληροφορίες επισημαίνουν πως η πόλη δεν είναι στο σύνολό της ασφαλής.

Όλα αυτά, ενώ μέχρι πρότινος το Κομπάνι θεωρείτο ότι θα πέσει ολοκληρωτικά στα χέρια των εξτρεμιστών καθώς ήλεγχαν μεγάλο μέρος της πόλης.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr