Σιέρα Λεόνε: 200 νεκρούς από Έμπολα αποκάλυψε η απαγόρευση κυκλοφορίας

Έξι εκατομμύρια κάτοικοι παρέμειναν στα σπίτια τους, ενώ εθελοντές πραγματοποιούσαν επισκέψεις για να απομονώσουν όσους έχουν μολυνθεί με τον ιό

Τουλάχιστον 200 ακόμα ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα αποκάλυψε το τριήμερο «lockdown», δηλαδή η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί στην Σιέρα Λεόνε για τρεις ημέρες. 

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τις επισκέψεις εθελοντών στα σπίτια αποκαλύφθηκαν και νεκροί από τον ιό, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένος αριθμός. 

Η Σιέρα Λεόνε είναι μία από τις χώρες που έχουν επηρεαστεί πολύ από το ξέσπασμα του Έμπολα, καθώς μετρά ήδη περισσότερους από 550 νεκρούς, από τους συνολικά 2.600 θανάτους που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. 

Ως το βράδυ της δεύτερης ημέρας, 92 σοροί ανθρώπων που πέθαναν από Έμπολα είχαν εντοπιστεί σε όλη τη χώρα. 

Η τρίημερη απαγόρευση κυκλοφορίας χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ρηξικέλευθες αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την πληγείσα από τον ιό χώρα, καθώς οι αρχές της Σιέρα Λεόνε επέβαλαν σε έξι εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ εθελοντές πραγματοποιούσαν επισκέψεις, όχι μόνο ενημερωτικού χαρακτήρα, αλλά και για να απομονώσουν όσους έχουν μολυνθεί με τον ιό και να απομακρύνουν όσους κατέληξαν από αυτόν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr