Αίγυπτος: Εφτά άντρες συνελήφθησαν για συμμετοχή σε γκέι γάμο

Ο πρώτος γκέι γάμος έγινε στην Αίγυπτο τον Απρίλιο - Το βίντεο της τελετής έγινε viral στο διαδίκτυο τον Αύγουστο - Η αστυνομία συνέλαβε επτά άντρες από τους δεκαέξι που συμμετείχαν στην τελετή

Επτά άντρες που συμμετείχαν σε τελετή γκέι γάμου συνέλαβε η αστυνομία στην Αίγυπτο.  Οι κατηγορίες είναι «υποκίνηση σε ακολασία» και «προσβολή της δημόσιας ηθικής». Ο γάμος έγινε τον Απρίλιο, αλλά το βίντεο της τελετής που δόθηκε στη δημοσιότητα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Αύγουστο και έτσι οι συλλήψεις έγιναν μόλις το περασμένο Σάββατο.

Η αστυνομία μετά την δημοσίευση του βίντεο διεξήγαγε έρευνα για τον εντοπισμό των δεκαέξι καλεσμένων που παρευρίσκονταν στο γάμο και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, τελικά βρέθηκαν εννέα από τους άντρες, αλλά, άγνωστο για ποιο λόγο συνελήφθησαν μόνο οι επτά.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο δεν έχει διευκρινιστεί αν ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες βρίσκεται και το ζευγάρι των «νεονύμφων», ενώ θεωρείται ότι πρόκειται για τον πρώτο γκέι γάμο στη χώρα.

Στην Αίγυπτο η ομοφυλοφιλία δεν απαγορεύεται ρητά, αλλά μπορεί να τιμωρηθεί σύμφωνα με κανόνες που στοιχειοθετούν παραβίαση της ηθικής. Οι επτά άντρες θα υποβληθούν και σε ιατρικές εξετάσεις, μια πάγια τακτική στην Αίγυπτο, για να εντοπιστούν οι ομοφυλόφιλοι στη χώρα, που έχει κατηγορηθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Η μεγαλύτερη καταστολή ομοφυλόφιλων είχε γίνει στην Αίγυπτο το 2001, όταν συνελήφθησαν 52 άντρες ομοφυλόφιλοι πάνω στη πλωτή ντίσκο Queen Boat, γεγονός που είχε δημιουργήσει διαμαρτυρίες από δυτικές κυβερνήσεις και από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr