Ουκρανία: Στο τηλέφωνο Ομπάμα - Μέρκελ για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Η συμπεριφορά της Ρωσίας «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες» συμφώνησαν οι δύο ηγέτες - Εργαζόμαστε για διπλωματική λύση, τόνισε το Βερολίνο

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν την Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», ανακοίνωσε η καγκελαρία στο Βερολίνο.

«Υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την άφιξη νέων ρωσικών στρατευμάτων και ρωσικού στρατιωτικού υλικού στην ανατολική Ουκρανία» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Σέιμπερτ προσθέτοντας ότι «η καγκελάριος και ο πρόεδρος συμφωνούν ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να παραμείνει χωρίς συνέπειες».

Η Άνγκελα Μέρκελ "επιβεβαίωσε" επίσης προς τον πρόεδρο Ομπάμα ότι η ουκρανική κρίση θα βρεθεί στη ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες το προσεχές Σάββατο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας. Η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μια "διπλωματική λύση" στη σύγκρουση, χωρίς να προσδιορίζει όμως το περίγραμμα, όπως είπε ο Σέιμπερτ .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr