Ιράν: Φυλάκισαν έξι νέους επειδή γύρισαν βίντεο με το «Happy» του Pharrell Williams

Δημιούργησαν με ένα iPhone ένα «σπιτικό» βίντεο με το δημοφιλές μουσικό κομμάτι στο οποίο πρωταγωνιστούσαν οι ίδιοι, χορεύοντας και τραγουδώντας

Το τραγούδι «Happy» του  Pharrell Williams βρέθηκε στην πρώτη θέση στα μουσικά chart σε όλο τον κόσμο, ένα αισιόδοξο κομμάτι που οι νέοι δεν «χορταίνουν» να ακούν.

Δυστυχώς όμως για έξι νεαρούς από το Ιράν, το «Happy» τους έδειξε την... άσχημη πλευρά της ζωής, αφού τους έστειλε πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Οι νεαροί δημιούργησαν με ένα iPhone ένα «σπιτικό» βίντεο με το δημοφιλές μουσικό κομμάτι στο οποίο πρωταγωνιστούσαν οι ίδιοι, χορεύοντας και τραγουδώντας, την περισσότερη ώρα στην ταράτσα ενός κτηρίου στην Τεχεράνη.

Στη συνέχεια, τα τρία αγόρια και τα τρία κορίτσια, ανάρτησαν το βίντεο στο YouTube. Όμως ενώ στη Δύση θα συγκέντρωναν απλά δεκάδες «Like» και ίσως γίνονταν ακόμη και «viral» στο Διαδίκτυο, στο Ιράν -αν και το είδαν περισσότεροι από 200.000 πολίτες- τιμωρήθηκαν με φυλάκιση γιατί σύμφωνα με τις αρχές, έκαναν ένα «χυδαίο» βίντεο το οποίο, «προσβάλλει τη δημόσια αγνότητα».

Σύμφωνα με έναν Ιρανό δημοσιογράφο που εργάζεται στις ΗΠΑ και ο οποίος μίλησε σε αμερικάνικα ΜΜΕ, το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν φορούσαν το χιτζάμπ αλλά και ότι χόρευαν όλοι μαζί, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ίδιους.

Πάντως σε ένα βίντεο που προβλήθηκε στην ιρανική δημόσια τηλεόραση και κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, εμφανίζονται επτά άντρες και μία γυναίκα να ανακρίνονται για το εν λόγω ζήτημα, ενώ σύμφωνα με το BBC δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων καθώς εκτιμάται ότι είναι περισσότεροι.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr