Πορτογαλία: Ξεκινούν εκσκαφές στο ξενοδοχείο που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν

Άδεια έλαβαν οι βρετανικές αρχές να σκάψουν στο θέρετρο όπου διέμενε η 4χρονη με τους γονείς της

Νέα σενάρια γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν προκύπτουν έπειτα από την παραχώρηση άδειας από τις πορτογαλικές στις βρετανικές αρχές για να ξεκινήσουν εκσκαφές στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η 4χρονη με τους γονείς της.

Τα ίχνη της ξανθούλας Μαντλίν με το χαρακτηριστικό σημάδι στο μάτι, χάθηκαν τον Μάιο του 2007 ενώ η οικογένεια ΜακΚαν περνούσε τις διακοπές της στο θέρετρο της Πορτογαλίας, Πράγια ντα Λουθ.

Έκτοτε, πολλές ήταν οι εκδοχές σχετικά με την τύχη της, από την απαγωγή και τη δολοφονία, τη σεξουαλική κακοποίηση, έως και την εμπλοκή των ίδιων των γονιών της στο θρίλερ.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ίσως τελικά πάρει μία νέα τροπή η υπόθεση, καθώς ερευνητικές ομάδες έχουν πλέον τη δυνατότητα να ερευνήσουν εκτάσεις του θερέτρου, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Δημοσιογράφος του δικτύου Sky News δήλωσε πως δεν είναι ακόμα σαφές που ακριβώς θα πραγματοποιηθούν οι εκσκαφές, αλλά αποκάλυψε ότι ενδέχεται να υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην λύση του αινίγματος.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ανάμεσα στα σημεία των ερευνών είναι και η παραλία και ο χώρος γύρω από το διαμέρισμα όπου διέμενε η οικογένεια.

Όλα αυτά την ώρα που για πρώτη φορά η Σκότλαντ Γιαρντ θα πραγματοποιήσει έρευνα στο σημείο.

Την περασμένη εβδομάδα, η μητέρα της Μαντλίν, Κέιτ ΜακΚαν δήλωσε στο Sky News ότι έχει ανάγκη να μάθει τι ακριβώς συνέβη στην κόρη του, ακόμα και αν πρόκειται για το «χειρότερο σενάριο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr