Αυστραλία: «Συμβατό» με το μαύρο κουτί το σήμα που ανιχνεύθηκε από το κινεζικό πλοίο

«Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι τα σήματα και τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν από το κινεζικό πλοίο συνδέονται με το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines», δήλωσε ο επικεφαλής του αυστραλιανού Κέντρου Συνεργασίας και Διάσωσης

«Τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν είναι "συμβατά" με το μαύρο κουτί του αεροσκάφους», δήλωσε επισήμως ο επικεφαλής του αυστραλιανού Κέντρου Συνεργασίας και Διάσωσης Άνγκους Χιούστον.

Ωστόσο ο Αυστραλός αξιωματούχος επισήμανε ότι οι αναφορές ότι το κινεζικό πλοίο «Haixun 1» που πλέει στον Ινδικό Ωκεανό είχε εντοπίσει ηλεκτρονικά σήματα που σχετίζονται με την πτήση MH370 επί του παρόντος δεν μπορούν να επαληθευτούν.

«Με έχουν πληροφορήσει ότι μια σειρά ήχων ανιχνεύθηκαν από ένα κινεζικό πλοίο στην περιοχή ερευνών. Τα χαρακτηριστικά, όπως μεταφέρθηκαν, είναι συμβατά με το μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Ενας αριθμός λευκών αντικειμένων θεάθηκαν επίσης στην επιφάνεια της θάλασσας περίπου 90 χιλιόμετρα από την περιοχή που ανιχνεύθηκαν τα ηχητικά σήματα: Ωστόσο σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι τα σήματα και τα αντικείμενα συνδέονται με το χαμένο αεροσκάφος», επισήμανε ο Αυστραλός Άνγκους Χιούστον.







Το Αυστραλιανό Κέντρο Συνεργασίας και Διάσωσης επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές στην Κίνα ζητώντας οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορεί να είναι σχετικό. Με την συμπλήρωση 30 ημερών από την απογείωση της πτήσης MH370 από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, η Αυστραλία δηλώνει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει αν τα νέα ευρήματα σχετίζονται με την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines.





Ο επικεφαλής του αυστραλιανού Κέντρου Συνεργασίας και Διάσωσης πρόσθεσε ότι εξετάζεται αν η Αυστραλία θα διαθέσει μέσα (αεροσκάφη και πλοία) για την έρευνα στην περιοχή που το κινεζικό πλοίο «Haixun 1» ανίχνευσε τα ηχητικά σήματα και εντόπισε αριθμό «λευκών αντικειμένων».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr