Ανεξάρτητη νοτιανατολική Ουκρανία υπό ρωσική προστασία σχεδιάζει ο Γιανουκόβιτς

Ο ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα κατά τη διάρκεια της ημέρας για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα

Την επόμενη ημέρα έχει αρχίσει να σκέφτεται ο πρόεδρος της Ουκρανία;ς, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, βλέποντας ότι το κλίμα στο Κίεβο είναι βαρύ για τον ίδιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το σχέδιο του Γιανουκόβιτς περιλαμβάνει την απόσχιση της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας από την Ουκρανία και τον σχηματισμό ανεξάρτητης κυβέρνησης, η οποία θα απολαμβάνει της έγκρισης και της προστασίας από την Ρωσία.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της τοπικής βουλής στο Χάρκοβο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις νοτιοανατολικές περιοχές και την Κριμαία, στην οποία όμως δεν μετέχει ο Γιανουκόβιτς, παρά το γεγονός ότι βρίκσεται στην πόλη. Ο ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα κατά τη διάρκεια της ημέρας για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα.

Να αναφέρουμε ότι το Χάρκοβο ήταν η πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ουκρανίας έως το 1939, και βρίσκεται στην κυρίως ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία, που αποτελεί και την εκλογική βάση του κ. Γιανούκοβιτς.

Ο τοπικό κυβερνήτης, Μιχαήλ Ντόμπκιν, πάντως, φέρεται να επιστρατεύει εθελοντές για να προστατεύσουν ακόμη και με χρήση βίας την περιοχή από τους διαδηλωτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr