Λέτα: Πηγαίνω στο Σότσι για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι θα το πράξει «για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων



Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να μεταβεί στο Σότσι για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι θα το πράξει «για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και την υποψηφιότητα της Ρώμης για την Ολυμπιάδα του 2024».

Ο Λέτα πρόσθεσε πως «στο Σότσι θα υπενθυμίσει ότι η Ιταλία εναντιώνεται σε κάθε μορφή διάκρισης κατά των ομοφυλόφιλων, στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνον».

«Θα παραστώ στην τελετή έναρξης, κάτι που αποφάσισα μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον υπουργό Αθλητισμού και με τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εκτός αυτού, για να προωθήσω την υποψηφιότητα της Ρώμης για την διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2024 την οποία προωθούμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση», σημείωσε ακόμη ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Όμως η δήλωση αυτή του Λέτα -και κυρίως το γεγονός ότι έγινε μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν- ενόχλησε έντονα πολλές οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, που επέκριναν την απόφαση του Λέτα: «Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού προσβάλουν την νοημοσύνη μας. Όταν αντί για τα δικαιώματα πρυτανεύουν οι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου ή ο σχεδιασμός του μάρκετινγκ (. . .) ξεπουλάμε την αξιοπρέπεια μιας χώρας», είπε ο Φλάβιο Ρομάνι, πρόεδρος της οργάνωσης Arcigay. Ο υπεύθυνος της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης Gay Center Φαμπρίτσιο Μαράτσο είπε ότι «την ημέρα που ο Λέτα θα βρίσκεται στο Σότσι, θα ξεδιπλώσει μια τεράστια σημαία του ουράνιου τόξου, που θα ξεπερνά τα επτά μέτρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ομοφοβικούς νόμους του Πούτιν».

Μια ομάδα γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος η οποία πρόσκειται στον νέο γραμματέα του Ματέο Ρέντσι επέκρινε την απόφαση του επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης. «Ελπίζουμε ο Λέτα να το ξανασκεφτεί. Οι κυριότεροι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα πάνε στο Σότσι, είναι ασύλληπτο να αντιπροσωπευτεί η Ιταλία στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο» ανέφερε η ομάδα αυτή σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr