Νότιο Σουδάν: Δεν θα μεταβεί στο Ναϊρόμπι ο πρόεδρος Κιίρ

Στόχος της συνάντησης των Αφρικανών ηγετών ήταν να δοθεί ένα τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων

Ο πρόεδρος του Νότιου Σουδάν Σάλβα Κιίρ δεν θα μεταβεί τελικώς στο Ναϊρόμπι της Κένυας για τη συνάντηση αφρικανών ηγετών με στόχο να δοθεί ένα τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων στη νεαρή χώρα, ανέφερε Κενυάτης αξιωματούχος.

«Ο κ. Κιίρ δεν θα προσέλθει, καθώς ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Χαϊλεμαριάμ Ντεζαλέν και ο πρόεδρος της Κένυας Οχούρου Κενιάτα τον συνάντησαν την Πέμπτη στην Τζούμπα. Ό,τι χρειαζόταν να συζητηθεί συζητήθηκε», ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος της Κένυας.

Μέχρι στιγμής οι Αφρικανοί μεσολαβητές δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους δύο βασικούς αντιπάλους, τον πρόεδρο Σάλβα Κιίρ και τον πρώην αντιπρόεδρο Ρίεκ Μάτσαρ, να έχουν απευθείας επαφές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr