Από ασφυξία ο θάνατος των δύο αγοριών που τους επιτέθηκε πύθωνας

Η νεκροψία-νεκροτομή επιβεβαίωσε τον φριχτό θάνατο των δύο αγοριών

Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος των δύο αγοριών, που δέχτηκαν επίθεση από έναν αφρικανικό πύθωνα βάρους 45 κιλών, στο Κάμπελτον του ανατολικού Καναδά, όπως επιβεβαίωσε και η νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε ιατροδικαστής.

Τα δύο παιδιά, ο Νώε και ο Κόνορ Μπαρθ, ηλικίας 4 και 6 ετών, βρέθηκαν νεκρά τη Δευτέρα και όπως εκτιμά η αστυνομία, τα στραγγάλισε ο πύθωνας που είχε δραπετεύσει προηγουμένως από την περιφραγμένη τζαμαρία pet shop, σύρθηκε μέσα από τον αγωγό εξαερισμού και βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο. Στο φίδι έγινε ευθανασία.

Ο θάνατος των δύο παιδιών κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα στον Καναδά και προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τη νομιμότητα της διατήρησης εξωτικών κατοικίδιων ζώων σε ιδιωτικούς όπως σπίτια.

Η τοπική κυβέρνηση στο Νέο Μπρούνσγουικ ανέφερε ότι είδη του ζωικού βασιλείου, όπως ο αφρικανικός πύθωνας, δεν μπορούν να βρίσκονται εντός της επαρχίας χωρίς άδεια, η οποία θα χορηγείται μόνο για ένα διαπιστευμένο ζωολογικό κήπο, και όχι για ιδιώτες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr