"Ο Ισημερινός έχει απαράδεκτη άποψη για το σουηδικό δικαστικό σύστημα"

Ο Σουηδός πρωθυπουργός, Φρέντρικ Ράινφελντ, εξέφρασε σήμερα - Σάββατο την αγανάκτησή του για την άποψη που έχει ο Ισημερινός για το δικαστικό σύστημα...

Ο Σουηδός πρωθυπουργός, Φρέντρικ Ράινφελντ, εξέφρασε σήμερα - Σάββατο την αγανάκτησή του για την άποψη που έχει ο Ισημερινός για το δικαστικό σύστημα της χώρας του, μετά την απόφαση του Κίτο να προσφέρει πολιτικό άσυλο στον ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

«Είναι φυσικά απαράδεκτη», δήλωσε ο Ράινφελντ στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη από το Κίτο ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρντο Πατίνιο, είχε ανακοινώσει ότι η χώρα του θα χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ κυρίως για το φόβο ότι στη Σουηδία δεν θα γίνει σεβαστό το δικαίωμά του στην υπεράσπιση.

«Συμφωνώ με αυτό που δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ», πρόσθεσε ο σουηδός πρωθυπουργός, ο οποίος μιλά σπάνια για διεθνή ζητήματα.

Την Παρασκευή ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών είχε σημειώσει ότι η χώρα του σκοπεύει «να περιμένει να δει τι θα συμβεί», παρά να προσπαθήσει να επιταχύνει την έκδοση του Ασάνζ με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο Μπιλτ απέρριψε τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Σουηδία σκοπεύει να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές τον ιδρυτή του WikiLeaks για να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η σουηδική κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να παρέμβει στη δικαστική διαδικασία. «Το δικαστικό σύστημα στη Σουηδία είναι ανεξάρτητο», υπογράμμισε ο Μπιλτ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr