Αυτοκίνητο έπεσε εσκεμμένα σε πλήθος στην Κάτω Σαξονία, πληροφορίες για 4 τραυματίες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα εμπλεκόμενα άτομα γνωρίζονταν μεταξύ τους - Δημοσιογράφος του πρακτορείου dpa έκανε λόγο για αρκετά αυτοκίνητα με ζημιές, σκασμένα λάστιχα, σπασμένο πίσω παρμπρίζ και τρύπες από σφαίρες

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ομάδα ατόμων σε πόλη της βόρειας Γερμανίας, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όπως δήλωσε σήμερα, Τρίτη, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Ενα όχημα μάρκας BMW κατευθύνθηκε σκόπιμα προς μια ομάδα ανθρώπων στην πόλη Νόισταντ αμ Ρύμπενμπεργκε , στην Κάτω Σαξονία, με αποτέλεσμα τέσσερα έως πέντε άτομα να υποστούν τραυματισμούς, η σοβαρότητα των οποίων ποικίλλει από ελαφριά έως σοβαρή, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. 

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.



Τα κίνητρα του περιστατικού αργά το βράδυ της Δευτέρας παραμένουν ασαφή, επειδή η αστυνομία δεν κατόρθωσε να ακινητοποιήσει τον ή τους υπόπτους, οι οποίοι διέφυγαν πεζοί, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο στο σημείο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους απέβησαν αρχικά άκαρπες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος. Δημοσιογράφος του πρακτορείου dpa έκανε λόγο για αρκετά αυτοκίνητα με ζημιές, σκασμένα λάστιχα, σπασμένο πίσω παρμπρίζ και τρύπες από σφαίρες.

«Το χρονικό της πράξης και ο ακριβής βαθμός εμπλοκής των προσώπων εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο των ερευνών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Οι φερόμενοι ως δράστες φαίνεται πως στόχευσαν τη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων εσκεμμένα και όχι τυχαία.

Η πόλη Νόισταντ αμ Ρύμπενμπεργκε της Κάτω Σαξόνιας βρίσκεται μεταξύ Ανόβερου και Βρέμης.

Με πληροφορίες από Die Zeit, focus.de
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr