Μαγεία: Όσα έγιναν στα εγκαίνια του πύργου της Σαγράδα Φαμίλια που οραματίστηκε ο Γκαουντί, δείτε βίντεο
10.06.202620:36
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ευλόγησε τον ύψους 172 μέτρων Πύργο του Ιησού Χριστού, ο οποίος ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο -Παρόντες ο βασιλιάς Φελίπε με τη Λετίθια και ο Σάντσεθ
Ακριβώς έναν αιώνα από τον τραγικό θάνατο του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, ο Πάπας Λέων ΙΔ’ βρέθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη για να εγκαινιάσει τον υψηλότερο πύργο της Σαγράδα Φαμίλια, της εκκλησίας που οραματίστηκε ο ιδιοφυής Καταλανός αρχιτέκτονας.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που έγινε την Τετάρτη, ο Πάπας ευλόγησε τον Πύργο του Ιησού Χριστού, ο οποίος ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Το μεγάλο έργο όμως δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του.
Δείτε βίντεο με την τελετή:
Παρόντες στη Βαρκελώνη ήταν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια, αλλά και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, με τη σύζυγό του, αν και ο ίδιος δηλώνει άθεος.
Επιπλέον παραβρέθηκαν υπουργοί, οι τοπικές Αρχές της Καταλονίας, ο δήμαρχος της Βαρκελώνης Ζάουμε Κολμπόνι και καλεσμενοι από όλο τον κόσμο, μεταξύ τους ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τη σύζυγό του.
Στη διαδρομή για την εκκλησία χιλιάδες πιστοί είχαν κατακλύσει τους δρόμους περιμένοντας τον Πάπα. Λίγο πριν την έναρξη της λειτουργίας, ο Λέων επισκέφτηκε τον τάφο του Γκαουντί, «αρχιτέκτονα του Θεού».
Με ύψος περίπου 172 μέτρων, ο πύργος έχει καταστήσει τη Σαγράδα Φαμίλια τον ψηλότερο χριστιανικό ναό στον κόσμο. Στην κορυφή του δεσπόζει ένας γιγαντιαίος κεραμικός σταυρός, ο οποίος αποτελεί πλέον το πιο αναγνωρίσιμο νέο στοιχείο του μνημείου.
Λίγο πριν μπουν στην εκκλησία για την τελετή, η Βαλεντίνα, ένα κορίτσι που έχει γεννηθεί με μια σπάνια πάθηση στα μάτια, περιέγραψε τον σταυρό πάνω στον πύργο στον Πάπα και το βασιλικό ζεύγος.