Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε στον νότιο Λίβανο

Σε 14 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στρατιώτες από τις αρχές Μαρτίου

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή στο νότιο Λίβανο, όπου έχει τεθεί σε ισχύ εκεχειρία με τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ.

Ο διοικητής των εφέδρων Μπαράκ Καλφόν, 48 ετών, πέθανε το Σάββατο αφού τραυματίστηκε την προηγούμενη ημέρα σε περιστατικό στο οποίο τραυματίστηκαν άλλοι τρεις στρατιώτες, αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποναρκοθέτησης στο νότιο Λίβανο, περίπου 3,5 χλμ. από τα σύνορα.

Ο Καλφόν ήταν από τους πρώτους που εισήλθαν σ’ ένα κτίριο, το οποίο στη συνέχεια ανατινάχθηκε.

Ο θάνατός του ανεβάζει στους 14 τον αριθμό των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες στον Λίβανο, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου με φόντο τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που βασίζεται σε στρατιωτικά στοιχεία. Η δεκαήμερη εκεχειρία που ανακοινώθηκε από την Ουάσιγκτον τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr