Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ - Τον επικήρυξε το FBI για 100.000 δολάρια
Ο ύποπτος είναι άνδρας, φοιτητής, που στη συνέχεια κατάφερε να διαφύγει - Δεν έχουν επαληθευτεί οι αναφορές για τα χαραγμένα συνθήματα υπέρ των τρανσέξουαλ και της αντιφασιστικής ιδεολογίας
Οι δύο φωτογραφίες δείχνουν έναν άνδρα σε σκάλες, να φορά μαύρο μπλουζάκι, με φωτογραφία της αμερικανικής σημαίας, καπέλο μπέιζμπολ και σκούρα γυαλιά ηλίου.
Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών υποδηλώνει ότι το FBI δεν έχει καταφέρει να αναγνωρίσει τον ύποπτο μέσω αναγνώρισης προσώπου ή άλλης τεχνολογίας, καθώς νωρίτερα, ο επικεφαλής της αστυνομίας είχε δηλώσει ότι οι φωτογραφίες θα δημοσιεύονταν μόνο εάν δεν κατάφερναν να ταυτοποιήσουν με άλλον τρόπο τον ύποπτο.
The FBI is offering a reward of up to $100,000 for information leading to the identification and arrest of the individual(s) responsible for the murder of Charlie Kirk on September 10, 2025, at Utah Valley University in Orem, Utah. Contact 1-800-CALL-FBI and submit photos and…
— FBI (@FBI) September 11, 2025
Ο επικεφαλής του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα ανέφερε ότι οι ερευνητές κατάφεραν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του δράστη, την ώρα που ανέβαινε στη στέγη ενός κτιρίου του πανεπιστημίου. Ο δράστης φέρεται να έφτασε στο πανεπιστήμιο λίγο πριν το μεσημέρι. Ανέβηκε στη στέγη που ήταν απέναντι από το σημείο όπου είχε προγραμματιστεί η εμφάνιση του Κερκ. Μετά τη δολοφονική επίθεση με έναν μόνο πυροβολισμό, που βρήκε τον Κερκ στον λαιμό, το άτομο πήδηξε από τη στέγη και έφυγε με κατεύθυνση μια κοντινή γειτονιά.
Δεν έχουν επαληθευτεί οι αναφορές για τα χαραγμένα συνθήματα υπέρ των τρανσέξουαλ
Νωρίτερα, η Wall Street Journal επικαλέστηκε μια προκαταρκτική εσωτερική έρευνα και μετέδωσε ότι οι σφαίρες που εντοπίστηκαν είχαν χαραγμένα συνθήματα που ήταν υπέρ των τρανσέξουαλ και υπέρ της αντιφασιστικής ιδεολογίας.
Ωστόσο, ένας ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας με άμεση γνώση της έρευνας προειδοποίησε ότι η αναφορά αυτή δεν είχε επαληθευτεί από αναλυτές του αρμόδιου τμήματος και δεν συμφωνούσε με άλλες εκδοχές των αποδεικτικών στοιχείων. Ως εκ τούτου, ανέφερε, μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει διαβαστεί ή ερμηνευτεί λανθασμένα.
«Η επίθεση ήταν στοχευμένη, ο δράστης δεν είχε στόχο κάποιον άλλον»
Το FBI εμφανίστηκε καθησυχαστικό προς τους πολίτες, με τον Ρόμπερτ Κολς να σημειώνει ότι η επίθεση ήταν στοχευμένη και ότι ο δράστης δεν είχε στόχο κάποιον άλλον πέραν του Κερκ. «Θέλω να καθησυχάσω την τοπική κοινότητα αναφορικά με τον κίνδυνο», είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει εικόνα για το πού βρίσκεται σήμερα.
«Έχουμε την εικόνα του και θα προχωρήσουμε με ταχύτητα προκειμένου να βρεθεί και να έχουμε απάντηση και για τα κίνητρά του», διαβεβαίωσε.
Ο δολοφόνος, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας της Γιούτα, κατάφερε να περάσει απαρατήρητος ενώ είναι νεαρής ηλικίας.
«Δεν μπορώ να το πιστέψω»
«Δεν μπορώ να το πιστέψω» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο. Χαρακτηρίζοντας τον Τσάρλι Κερκ ως «υπέροχο τύπο», ο Τραμπ απάντησε ότι «έχει προγραμματίσει για το απόγευμα» να επικοινωνήσει με την οικογένειά του.
Στη συνέχεια, τόνισε πως «πολύ σύντομα θα συζητήσουμε» για το πώς μπορεί να ενωθεί η χώρα, χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες. «Θα το συζητήσουμε. Δεν αντικαθιστάς έναν Τσάρλι Κερκ. Είναι μοναδικός, όπως όλοι σας γνωρίζετε... αλλά, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Προφυλακιστέος ο 20χρονος γιος επιχειρηματία που παρέσυρε αστυνομικό - Τι υποστήριξε στην απολογία του
Φωνές για εκδίκηση στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Κερκ - Οι υποστηρικτές του Τραμπ ρίχνουν την ευθύνη στην «Αριστερά»
Ο εφιάλτης των θυμάτων του 42χρονου μαστροπού που συνελήφθη από το ελληνικό FBI μέσα από τις καταθέσεις τους: Εξέδιδε ακόμη και ανήλικη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr