«Καλή» η συνάντηση Γουίτκοφ - Πούτιν, λέει ο Λευκός Οίκος - Εκπνέει ωστόσο η προθεσμία, προς δευτερογενείς κυρώσεις στη Ρωσία την Παρασκευή

Οι Ρώσοι είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε στο Reuters αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης 

Για «καλή» συνάντηση του Στιβ Γουίτκοφ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα έκανε λόγο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, μιλώντας στο Reuters. Παράλληλα, πρόσθεσε πως την Παρασκευή αναμένεται να επιβληθούν δευτερογενείς κυρώσεις στη Ρωσία.

«Η συνάντηση με τη Ρωσία και τον ειδικό απεσταλμένο Γουίτκοφ πήγε καλά. Οι Ρώσοι είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δευτερεύουσες κυρώσεις αναμένεται να εφαρμοστούν την Παρασκευή» είπε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να εκδώσει δήλωση εντός της ημέρας για την επίσκεψη του Γουίτκοφ στη Μόσχα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο πριν από τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Μάρκο Ντζούριτς στην Ουάσινγκτον.



Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν οι ΗΠΑ εξακολουθούν να σχεδιάζουν την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία μετά τη συνάντηση του Γουίτκοφ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ο ειδικός απεσταλμένος Γουίτκοφ επιστρέφει στην πατρίδα, μιλήσαμε μαζί του πριν από λίγα λεπτά. Θα έχουμε άλλες συζητήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύντομα θα γίνουν δηλώσεις. Ίσως καλές, ίσως όχι. Θα δούμε», είπε.




Ειδήσεις σήμερα:

«1.000.000 κλήσεις την ώρα»: Πώς το Ισραήλ παρακολουθεί κάθε... ψίθυρο των Παλαιστινίων - Γιατί απέτυχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023

Προφυλακιστέα η 32χρονη Αλγερινή για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της - Αρνείται τις κατηγορίες

Έγινε ο καφές... φαρμάκι: Γιατί ακρίβυνε το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων - Πόσο τον πληρώνουμε, πώς διαμορφώνονται οι τιμές παγκοσμίως
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr