Ρούτε: Η Ρωσία είναι η μακροπρόθεσμη απειλή για τα εδάφη των κρατών του ΝΑΤΟ

Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία  θεωρεί πως «η μπάλα τώρα είναι ξεκάθαρα στο γήπεδο της Ρωσίας»

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε τόνισε χθες Τετάρτη πως εναπόκειται στη Ρωσία, όχι στην Ουκρανία, να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου, μετά τις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Υπάρχει κάτι στο τραπέζι τώρα, θεωρώ, και οι Ουκρανοί συμμετέχουν πραγματικά στο παιχνίδι. Θεωρώ πως η μπάλα είναι ξεκάθαρα στο γήπεδο της Ρωσίας τώρα», είπε ο Ρούτε σε δημοσιογράφος μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Υπογράμμισε επίσης ότι όλοι στο ΝΑΤΟ συμφωνούν πως η Ρωσία είναι η «μακροπρόθεσμη απειλή» για τα εδάφη των κρατών της Συμμαχίας.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Γιώργος Μοσχούρης, ηγετικό στέλεχος της Greek Mafia, το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαλάνδρι

Ο Άρης Μουγκοπέτρος δε μιλάει με τον φίλο του που του έδωσε την κροτίδα - «Είμαι συντετριμμένος, νόμιζα ήταν πυρσός» υποστήριξε ο άνδρας

Από την Ακρόπολη ως το Κολοσσαίο: Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια σε επτά μνημεία και μουσεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr