Για ένα ευρώ πούλησε η Heineken το παράρτημά της στη Ρωσία

Η εταιρεία θα έχει ζημιά περίπου 300 εκατ, ευρώ από αυτό το συμβολικό τίμημα για την πώληση – Ρωσική εταιρεία αναλαμβάνει 1.800 εργαζόμενους

Πέρασαν 18 μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και μόλις τώρα η Heineken κατάφερε να πουλήσει το παράρτημά της στη Ρωσία στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ.

Η ολλανδική ζυθοποιία δήλωσε ότι θα υποστεί ζημία 300 εκατ. ευρώ από το τμήμα, το οποίο μεταβιβάζεται στη ρωσική Arnest, η οποία κατασκευάζει κουτιά για αεροζόλ.

Η Arnest, όπως αναφέρει το BBC, θα αγοράσει επτά ζυθοποιίες και θα αναλάβει 1.800 εργαζομένους με εγγυήσεις για την απασχόλησή τους για τα επόμενα τρία χρόνια. Η παραγωγή της μάρκας μπύρας Amstel θα καταργηθεί σταδιακά τους επόμενους έξι μήνες.

Πολλές δυτικές επιχειρήσεις εγκατέλειψαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία όταν η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατέσχεσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν στην Carlsberg και στη γαλλική εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού Danone. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του franchise της Domino's Pizza θα κλείσει τα καταστήματά του στη Ρωσία και θα θέσει την επιχείρηση σε πτώχευση.



Ειδήσεις σήμερα

Πληροφορίες για την Περιφέρεια Αττικής: Οι πρώτες υποψηφιότητες του Νίκου Χαρδαλιά

Η αποθεωτική υποδοχή του Τεντόγλου στο ξενοδοχείο και η μπύρα με την Ντρισμπιώτη - Δείτε βίντεο

Μυστήριο με τις «επισκευές» που ανέφερε η αεροσυνοδός του Πριγκόζιν - Υπήρξε παραβίαση ασφαλείας στο Embraer;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr