Σεισμός στην Τουρκία: Διασώστες απεγκλωβίζουν τετράποδα από τα συντρίμμια - Βίντεο και φωτογραφίες

Αγωνία για την τύχη χιλιάδων τετράποδων μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου

Στα θαύματα ζωής κάτω από τα συντρίμμια εναποθέτει τις ελπίδες του ολόκληρος ο πλανήτης, με τους διασώστες να αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές του έργου αναζήτησης μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία. Δάκρυα, συγκίνηση και ανακούφιση, το τρίπτυχο των εκδηλώσεων και συναισθημάτων που επικρατεί τις τελευταίες ώρες με τις ιστορίες όσων ανασύρθηκαν ζωντανοί από το σκοτάδι να συγκλονίζουν. Ανάμεσα σε αυτές τις ιστορίες, δεν θα μπορούσαν να μην ξεχωρίζουν και εκείνες των αξιαγάπητων τετράποδων.


Σκύλοι και γάτες βρέθηκαν αβοήθητοι κάτω από κατεστραμμένα κτίρια, χωρίς νερό και τροφή. Επί σειρά ωρών τα άτυχα ζώα ήταν θαμμένα  στο σκοτάδι υπό τσουχτερό κρύο. 




Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο των κοινωνικών δικτύων φαίνονται δισώστες να απεγκλωβίζουν σκύλους και γάτες που τρομαγμένοι από το φονικό χτύπημα βλέπουν ξανά το φως. 
Σημειώνεται ότι σε Τουρκία και Συρία έχουν καταγραφεί χιλιάδες καταστροφές κτιρίων, πολλά από τα οποία είναι πολιτιστικής και θρησκευτικής σημασίας.

Παράλληλα, το έργο των διασωστών δεν σταματά ούτε λεπτό. Εργάζονται πυρετωδώς κάτω από συντρίμμια για να ανασύρουν κόσμο, ενώ μεγάλη αγωνία επικρατεί λόγω της ανησυχητικής ανόδου του τραγικού απολογισμού που οδήγησε τον Ταγίπ Ερντογάν στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. 


Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε εκτιμήσεις του προειδοποιεί ακόμη και για 20.000 νεκρούς...

Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση μαζί του» - Ξεσπούν μητέρα και αδερφή Τσιάρτα για την υποψηφιότητα με Τζήμερο-Κρανιδιώτη

Χαμός στο Twitter με το «πρόεδρε έλα με φόρα» της Τσαπανίδου προς τον Τσίπρα

«Σταμάτα, δείξε πιο φιλικός»: Η Λόπεζ «έκραξε» τον Άφλεκ στα Grammy για τη βαρεμάρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr