Μέγκαν Μαρκλ: Πίστευε ότι θα γινόταν η «Μπιγιονσέ της Βρετανίας» όταν παντρεύτηκε τον Χάρι

Νέο βιβλίο υποστηρίζει ότι το ζευγάρι ένιωθε «στριμωγμένο και παρεξηγημένο» από το Παλάτι και ότι η βασίλισσα τους είπε «ή μέσα ή έξω»

Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τα χρόνια που έζησε η Μέγκαν Μαρκλ στο παλάτι μέσα το επερχόμενο βιβλίο, «Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown», που υπογράφει ο Βαλεντίν Λόου και δημοσιεύουν σήμερα οι «Times».

«Η Μέγκαν Μαρκλ πίστευε ότι θα γινόταν η "Μπιγιονσέ του Ηνωμένου Βασιλείου" όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι, πριν διαπιστώσει ότι μισούσε τους αυστηρούς κανόνες της βασιλικής ζωής», αναφέρεται στις σελίδες του βιβλίου.

Πηγές ισχυρίζονται ότι η δούκισσα πίστευε ότι θα γινόταν η Μπιγιονσέ της Βρετανίας όταν παντρευόταν τον εγγονό της βασίλισσας - αλλά απογοητεύτηκε από τα αυστηρά πρωτόκολλα και τους κανόνες της ζωής ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας και αισθανόταν όλο και περισσότερο «στριμωγμένη και παρεξηγημένη».



Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης ισχυρισμούς ότι η βασίλισσα Ελισάβετ αναγκάστηκε να «πατήσει πόδι» για το Megxit . Μάλιστα λέγετια πως μίλησε σε αυστηρό τόνο στους Σάσεξ λέγοντάς τους: «Η μέσα ή έξω». Το σκηνικό σύμφωνα με το βιβλίο συνέβη στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής στο Σάντριγχαμ, όπου οι βασιλείς αποφάσισαν για το μέλλον του Χάρι και της Μέγκαν.

Ο Βαλεντίν Λόου - συγγραφέας του βιβλίου και ρεπόρτερ των ανακτόρων για τους «Times» του Λονδίνου δήλωσε ότι οι βασιλικοί οίκοι συναντήθηκαν στη λεγόμενη «σύνοδο κορυφής του Σάντριγχαμ» πέντε ημέρες αφότου ο Δούκας και η Δούκισσα ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για το Megxit στις 8 Ιανουαρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια των αρχικών διαβουλεύσεων, η βασίλισσα ήθελε και οι τέσσερις βασιλικοί οίκοι να συνεργαστούν γρήγορα προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο Clarence House, στη συνέχεια στο σπίτι του πρίγκιπα Καρόλου και τέλος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο Σάιμον Κέις, ο προσωπικός γραμματέας του πρίγκιπα Γουίλιαμ, συμμετείχε επίσης, «μιλώντας και με τις δύο πλευρές», ανέφερε η εφημερίδα.



Τα πέντε πιθανά σενάρια και ο ένας μήνας off
Οι συνομιλίες περιελάμβαναν πέντε πιθανά σενάρια, μεταξύ των οποίων να δίνεται στο ζευγάρι ένας μήνας κάθε χρόνο για τις δικές του δραστηριότητες ή να αναλαμβάνουν μόνο έναν μικρό αριθμό υποχρεώσεων και να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους κάνοντας άλλα πράγματα.

Στο πλαίσιο αυτών των επιλογών, θα ίσχυαν γενικοί κανόνες σχετικά με τη μη λήψη αποφάσεων για οικονομικό ή υλικό κέρδος - είτε για τους ίδιους είτε για φίλους.

Ένας πρώην εσωτερικός συνεργάτης του παλατιού δήλωσε: «Νομίζω ότι η Μέγκαν πίστευε ότι θα γινόταν η Μπιγιονσέ του Ηνωμένου Βασιλείου. Το να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας θα της έδινε αυτή την αναγνώριση. Ενώ αυτό που ανακάλυψε ήταν ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί κανόνες που ήταν τόσο γελοίοι που δεν μπορούσε καν να κάνει τα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ως ιδιώτης».

Άλλη πηγή είπε ότι ήταν αδύνατο για το ζευγάρι να μπορεί να ζει σε δύο κόσμους, της βασιλικής οικογένειας και της διασημότητας.

Ειπώθηκε επίσης ότι η Μέγκαν δεν θα μπορούσε να ταιριάξει στο μοντέλο μιας εργαζόμενης βασίλισσας, με το παλάτι να μην μπορεί να δεχτεί «αυτό που ήθελε να είναι».

Οι κανόνες της βασίλισσας
Ο Λόου στο βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα γράφει ότι η ίδια η βασίλισσα είχε πει ρητά και κατηγορηματικά ότι αν το ζευγάρι δεν ήταν πρόθυμο να ακολουθήσει τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους βασιλείς, «δεν θα τους επιτρεπόταν να εκτελούν επίσημα καθήκοντα».

«Υπήρχε μια πολύ ξεκάθαρη άποψη: δεν μπορείτε να μπαινοβγαίνετε», είπε μια πηγή στον Λόου. «Και αν έχεις μια τόσο ξεκάθαρη άποψη, είναι πολύ δύσκολο να πεις: 'Γιατί να μην πάμε το 10% αντί για το 20%;”. Αυτό σήμαινε ότι ο συμβιβασμός βγήκε από τα πλάνα», είπε ο συγγραφέας.



Ισχυρίστηκε επίσης ότι το ζευγάρι αισθάνθηκε «στριμωγμένο και παρεξηγημένο» από το Παλάτι λόγω της «αρχικής ακαμψίας» γύρω από το αίτημά τους.



Ο πρίγκιπας Χάρι έστειλε αρχικά ένα email στον πατέρα του, τότε πρίγκιπα Κάρολο, σχετικά με τις ανησυχίες τους και την επιθυμία τους να μετακομίσουν στις ΗΠΑ, αλλά του είπαν ότι απαιτείται μια κατάλληλη οικογενειακή συζήτηση που δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2020.

Αυτό, έγραψε ο Λόου, έγινε άσχημα δεκτό από το ζευγάρι, το οποίο ήλπιζε να επιλύσει γρήγορα ζήτημά του.

Η απάντηση ώθησε τον πρίγκιπα να οργανώσει μια ιδιωτική συνάντηση με τη βασίλισσα, η οποία όμως ακυρώθηκε, με τον Χάρι να πληροφορείται ότι δεν ήταν πλέον διαθέσιμη και ότι είχε μπερδευτεί σχετικά με τις ρυθμίσεις του ημερολογίου της.

«Υπήρχε ο κίνδυνος ότι μια ιδιωτική συζήτηση θα μπορούσε να ερμηνευτεί πολύ διαφορετικά από δύο ανθρώπους», δήλωσε μια πηγή.

Ο συγγραφέας πρόσθεσε ότι ο Χάρι σκέφτηκε να οδηγήσει απροειδοποίητα στο Σάντριγχαμ για να μιλήσει στη βασίλισσα, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάνος Δασκαλάκης: Κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα - Στηρίζει τις κατηγορίες για Μαλένα και Ίριδα


Νίκος Βέρτης: Θα προτιμούσα να δουλεύω σε σουβλατζίδικο τζάμπα, παρά να πάω στο Survivor


Ιταλία: Η εκλογική νίκη της Μελόνι «δημιουργεί επικίνδυνη προοπτική» λέει ο επικεφαλής της «Κεντρώας Συμμαχίας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr