Γαλλία - «Cher Connard»: «Αγαπητέ Μαλ...α», best seller βιβλίο για τη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών

Το βιβλίο της 53χρονης συγγραφέος, Βιρζινί Ντεσπάντ, είναι αυτό που έχει ήδη ξεχωρίσει, αναφέρει η εφημερίδα Liberation

Μπεστ σέλερ έγινε ήδη το βιβλίο της Γαλλίδας συγγραφέος, Βιρζινί Ντεσπάντ, υπό τον τίτλο «Cher Connard» (Αγαπητέ Μαλ..α), ρίχνοντας φως σε σεξουαλικές υποθέσεις γυναικών τύπου #MeToo.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «20 minutes», το βιβλίο της 53χρονης συγγραφέος, κυκλοφόρησε στις προθήκες των βιβλιοπωλείων την περασμένη Τετάρτη από τον εκδοτικό οίκο «Grasset».

Ανάμεσα στα 490 νέα βιβλία της λογοτεχνικής σεζόν είναι αυτό που έχει ήδη ξεχωρίσει, όπως αναφέρει η εφημερίδα Liberation.

«Υπάρχουν λίγες γυναίκες συγγραφείς που επιτυγχάνουν αυτό το επίπεδο αναγνώρισης, όσον αφορά τις πωλήσεις και την εκτίμηση των κριτικών . Η Βιρζινί μεταφέρει στον αναγνώστη μία διαφορετική εικόνα ενός ''μεγάλου συγγραφέα'': επειδή είναι γυναίκα, προέρχεται από εργατική τάξη , μιλάει για την πορνεία, τη βία και έχει πολιτική φωνή», εξηγεί η Σεσίλ Σατελέ , βοηθός ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Angers Η Βιρζινί Ντεσπάντ προωθεί επίσης την εικόνα της λεσβίας και της φεμινίστριας .

«Πολλοί θα αναζητήσουν στο βιβλίο αυτό τροφή για σκέψη. Η ανάγνωση του βιβλίου της σας επιτρέπει να επαναφορτίζετε τις μπαταρίες σας, να παίρνετε ενέργεια για να πολεμήσετε», προσθέτει η Μαργκότ Λακάρ , ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Αν η λογοτεχνική σεζόν του 2022 είχε «πρόσωπο», θα είχε αυτό της Βιρζινί Ντεσπάντ, υποστηρίζει το δίκτυο «20 minutes».

«Ο Αγαπητός μαλ..άκας», φαίνεται να επισκιάζει περίπου 490 νέα μυθιστορήματα που αναμένονται στα βιβλιοπωλεία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Για το Γαλλικό Πρακτορείο, η 53χρονη συγγραφέας είναι πλέον «σούπερ σταρ». Είχε δημοσιεύσει το τελευταίο της μυθιστόρημα- τον τρίτο τόμο του Vernon Subutex το 2017, αλλά η λογοτεχνική της επιστροφή μετά από πέντε χρόνια απουσίας, δεν δικαιολογεί αυτό τον ενθουσιασμό των Γάλλων.

«Πέτυχε να ενώσει το ευρύ κοινό με ένα ριζοσπαστικό σύμπαν».

Έχει κάτι μοναδικό: «Είναι πολύ εδραιωμένη στον κόσμο των εκδόσεων, αλλά έχει και μια πανκ, εναλλακτική πλευρά».

Η σεξουαλική παρενόχληση και η ισότητα στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ο πυρήνας του βιβλίου, σχολιάζει η Liberation.

Η ιστορία αφορά τον Όσκαρ, έναν συγγραφέα 40 ετών, ο οποίος προσβάλει στο Instagram μια συνομήλική του ηθοποιό για τον τρόπο που γερνάει. Εκείνη περνά στην αντεπίθεση και δίνει διάσταση στο θέμα, ακριβώς τη χρονική στιγμή που μια νεότερη δημοσιογράφος κατηγορεί τον Όσκαρ για σεξουαλική παρενόχληση.

Η υποτιμητική προσέγγιση του κινήματος #MeToo από τον μεσήλικα συγγραφέα, που δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει κάνει λάθος, πυροδοτεί μια εξέταση της σύγχρονης γαλλικής κοινωνίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες: αυτή του κατηγορούμενου άνδρα, της προσβεβλημένης γυναίκας και του νεαρού θύματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 33.590 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και 129 θάνατοι την προηγούμενη εβδομάδα

Το Κίεβο ζητά από τη Δύση όπλα για να «απελευθερώσει όλα τα κατεχόμενα εδάφη»

«Ο Φιλιππίδης μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει», κατέθεσε ο Μπιμπίλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr